Nehezen élte meg a mellőzöttséget, de a sikert is - Cserháti Zsuzsáról mesélt fia, Szirtes Krisztián

Forrás: Facebook/Cserháti Zsuzsa -
siker Cserháti Zsuzsa család mellőzés anya Szirtes Krisztián énekesnő
Két évtizeddel ezelőtt, csupán 55 évesen hunyt el Cserháti Zsuzsa énekesnő. Az eMeRTon-díjas énekesnő életéről fia, Szirtes Krisztián mesélt az M5 Magyar nők című műsorában. 

Az egykor egy sikertelen felvételi és sérülés miatt balerinaálmait feladni kényszerülő Cserháti Zsuzsa 1972-ben, a Táncdalfesztiválon vált ismertté. A civilben egy óra-ékszer boltban dolgozó énekesnőt tehetsége ellenére mellőzték, és ezt nagyon rosszul élte meg.

Fia, aki a szülei 1979-es válása után 4 éves korában édesapjához került, ritkábban találkozott édesanyjával, mint szeretett volna, csupán kéthetente, vasárnapi anyukaként tarthatta vele a kapcsolatot; a találkozások pedig Cserháti külföldi munkái miatt egyre csak csökkentek. Krisztián 14 éves volt, amikor édesanyjához költözött, onnantól ismerhette meg őt igazán, és láthatta, hogyan éli meg mind a mellőzöttséget, mind a '90-es években jött újbóli sikereket.

Cserháti Zsuzsa Forrás: Facebook/Cserháti Zsuzsa

Barátai leginkább a civil életből voltak, de legendás kapcsolata volt Horváth Charlie-val: haláláig nagyon szerette, és nagyon jóban volt Gálvölgyi Jánossal is.

Mellőzöttségét állítólag annak köszönhette az énekesnő, hogy nem szívlelte őt az akkori vezetés és a lemezkiadásért, koncertszervezésért felelős szervek, mert úgy látták, hogy irányíthatatlan. Két nagylemezt ugyan kiadhatott, de Erdős Péterék nem promotálták az anyagait, nem szerepelt kirakatban az albumaival, kvázi pult alól lehetett beszerezni a lemezeit.

Cserháti Zsuzsa ebben az időszakban a Moulin Rouge-ban lépett fel és az éjszakai életben koncertezett.

Amikor a rendszerváltás után ismét felkapott lett, azzal sem könnyen birkózott meg az énekesnő.

"Alapvetően zárkózott volt. Azt mondta magáról, hogy vannak ácsok, meg autószerelők, én énekesnő vagyok, nekem ez a dolgom. (...) De az, hogy megismernek a zöldségesnél, meg mindenki kiváncsi rám, a magánéletemre, az őt zavarta, feszélyezte" - mondta el Szirtes Krisztián az adásban, hozzátéve, hogy ezzel együtt a sikert édesanyja úgy élte meg, hogy nagyon sokat visszakapott abból a megbecsülésből, elismerésből, mely az előző 20 évben járt volna neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.