Már tavaly sem volt olcsó, de idén nyáron az egekig szökhet a fagylalt ára

Forrás: 123rf.com -
árak fagylalt Nyár Szezon drágulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan gondolták úgy az előző fagylaltszezonban, hogy indokoatlanul magas egy gombóc fagylalt ára, és igyekeztek megtalálni azokat a helyeket, ahol még elviselhető áron kaphatnak a hűsítő nyári édességből. Az idei év azonban újabb, jelentős drágulást hoz az édesszájúaknak. 

A tavalyi szezonban egy gombóc fagylalt átlagos ára 400-450 forint volt, ami sokaknál elérte a lélektani határt, amit idén még több ember meg fog húzni, ami a fagylaltfogyasztást illeti.

A Magyar Cukrász Ipartestület elnöke úgy gondolja, hogy az energia- és alapanyagárak drágulása miatt 10-15 százalékos áremelkedés várható a szezonban, ami Erdélyi Dóra, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője szerint 440-520 forint körüli gombócárakat eredményez majd, ami még mindig nem biztos, hogy olyan ár, melyen a cukrászok a saját költségeiknek emelkedését teljes mértékben kompenzálni tudják - írja a Mindmegette.

Forrás: 123rf.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.