Ínyencfagyik otthon, egyszerűen, fagylaltgép nélkül

recept fagylalt magazin jégkrém fagyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudjuk, ebben a hatalmas kánikulában a legegyszerűbb útba ejteni a legközelebbi boltot és megpakolni a kosaradat a kedvenc előregyártott jégkrémjeiddel. Ám ha kivételesen szeretnéd tesztelni a benned lakozó cukrászművészt, esetleg speciális étrendbeli igényeid vannak, ne hagyd ki az alábbi különleges otthoni fagyirecepteket!

Kivis-görögdinnyés pálcikás csoda

Hozzávalók

  • 4 db hámozott kivi
  • 3 csésze kimagozott vagy mag nélküli görögdinnye
  • víz (ha szükséges a megfelelő állag eléréséhez)

Elkészítés

A dinnyét és a kivit külön-külön turmixold simára! Öntsd a dinnyepépet a fagylaltformákba úgy, hogy hagysz a tetejükön kb. egyharmad résznyi helyet, ezután tedd be az egészet mélyhűtőbe! Ha a pép megszilárdult, jöhet rá a leturmixolt kivi, illetve az újabb fagyasztás. A végleges állag elérése után már fogyaszthatod is ezt a frissítő, ízletes vitaminbombát.

Édes mangós csábítás

Hozzávalók

  • 250 ml habtejszín
  • 120 ml sűrített tej
  • 250 g mangópüré
  • 1 tk vaníliakivonat (elhagyható)

Elkészítés

Verd a tejszínt kemény habbá, ezután öntsd hozzá a sűrített tejet és a vaníliakivonatot, majd keverd őket krémesre! Ha előregyártott mangópéppel dolgozol, csak add a masszához, ha viszont magad turmixolod le a gyümölcsöt, a kész pépet nyomkodd át szűrőn, hogy a durvább rostoktól megszabadulj! Dolgozd össze az egészet, majd minimum 4 órán át fagyaszd fogyasztás előtt!

Frissítő matchagömbök

Hozzávalók

  • 400 ml sűrített tej
  • 450 ml hideg habtejszín
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 ek natúr matchapor

Elkészítés

A tejszínt verd kemény habbá, majd lassú fokozatú keverés mellett öntsd hozzá a sűrített tejet és a vaníliakivonatot! Magas fokozaton verd sűrűvé az egészet, ezután szórd bele a matchaport, és keverd, amíg egyenletes zöld masszát nem kapsz! Tálalás előtt legalább 6 órán át tárold zárható dobozban a mélyhűtőben!

Vegán vaníliaálom

Hozzávalók

  • 800 ml zsíros kókuszkrém (vagy bármilyen sűrű, zsíros növényi tejszínalternatíva)
  • 100 ml vegán sűrített tej (recept a leírásban)
  • ¼ tk tengeri vagy Himalája só
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés

Ha nincs előregyártott vegán sűrített tejed, egy lábosban keverj össze kb. 2 csésze növényi tejet 1 csésze cukorral, majd, miután a cukor a kevergetés során feloldódott, lassú tűzön sűrítsd az egészet kb. 1 órán át!

Ha ezzel megvagy, verd habosra a kókuszkrémet, ezután add hozzá a többi összetevőt és dolgozz a masszán addig a robotgéppel, amíg sűrű, gazdag állagú krémet nem kapsz! Tálalás előtt legalább 6 órán át tárold mélyhűtőben!

Pálcikás Piña Colada

Hozzávalók

  • 4 és fél csésze felkockázott ananász
  • zsíros kókuszkrém (vagy bármilyen sűrű, zsíros növényi tejszín-alternatíva)
  • 1-2 ek juharszirup vagy méz (ha elég édes a gyümölcs, elhagyható)

Elkészítés

Mi sem egyszerűbb: tedd az összes hozzávalót a blender kelyhébe, majd turmixold őket simára! Ezután töltsd a masszát jégkrémformákba, és hagyd szilárdulni kb. 3-4 órán át!

Nyitókép: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.