"Gyilkolj, vadállat, gyilkolj!" - így biztatták társai az iskolai lövöldözésre készülő miskolci fiút

dreamstime -
kiközösítés mentális állapot iskolai lövöldözés Miskolc iskolai bántalmazás terv
Egy iskolai lövöldözésekért rajongó csoportban írta meg Levente, mire készül. Minél vadabb ötletekkel állt elő, annál jobban biztatták a 17 éves miskolci fiút, aki végén már a saját édesanyja megölését is megtervezte. 

B. Levente a Discord nevű alkalmazáson beszélgetett olyan külföldi fiatalokkal, akik rajonganak az iskolai lövöldözőkért. A csoport tagjaitól folyamatos megerősítést kapott a magántanulóként, minden idejét a kutyájával otthon töltő tinédzser, a végén már odáig jutott, hogy a saját édesanyja megölését is megtervezte. Miután a kutyáját biztonságba helyezte volna egy ismerősénél, felgyújtotta volna a lakást, amiben élnek, utána indult volna el lelövöldözni a volt általános iskolájába járó gyerekeket.

dreamstime

Levente azért választotta azt az iskolát, mert ott sok bántás érte, amíg odajárt.

A csoporttagok, akikkel Levente tökéletes angolsággal beszélt, annál lelkesebbek voltak, minél durvább ötletekkel állt elő, de egy se akadt köztük, aki megpróbálta volna a fiút lebeszélni a terveiről. Lebukását az okozta, hogy a csoportba rendőrök is beépültek, akik még azelőtt léptek, hogy a fiú megvalósíthatta volna tervét.

Feltéve, hogy egyáltalán meg akarta valósítani, nem csak hencegett. Ügyvédje, dr. Lichy József szerint inkább az utóbbiról van szó.

"A levelezés az interneten megtörtént, ezen nincs mit szépíteni vagy tagadni. A Levente által leírtak komolyságát azonban erősen vitatjuk, hiszen valószínűleg igazából nem készült ő semmire, csak figyelmet és elismerést akart ilyen felfoghatatlan formában kicsikarni a levelezőtársaktól" - mondta el álláspontját a Blikknek.

Levente édesanyja korábban azt mondta, hogy a fiának a nagyszülei halála után mentális problémái lettek, depressziót diagnosztizáltak nála, ezért vol magántanuló, de agresszivitásnak soha jelét nem adta, sőt, kifejezetten csendes, visszahúzódó, a játékok világába menekülő fiúról van szó.

A fiú jelenleg nevelőintézetbe került, ahol megpróbálta felakasztani magát, de észrevették, mentőt hívtak és kórházba vitték, ahonnan a kezelés után visszakerült ugyanoda: nagyon nehezen viseli, hogy társai kiközösítik és ordibálnak vele.

Elsődleges elmeorvosi vizsgálata elkészült, mely szerint kóros elmeállapota nincs, így a 17 éves fiú büntethető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.