Majdnem 2 millió forinttal húzta le áldozatát a magyar Tinder-csaló

Forrás: Shutterstock -
társkereső Tinder pénz
A Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki közel kétmillió forinttal rövidített meg egy nőt egy online társkeresőn keresztül.

A gyanúsított álnevet használt, majd miután az áldozatával sikerült érzelmi kapcsolatot létesítenie, kihasználva a nő hiszékenységét, heti rendszerességgel kért tőle pénzt. Az indoklások széles skálán mozogtak, beleértve az orvosi költségeket, a kórházi tartózkodás díjait, gyógyszerkiadásokat és az élelmiszert.

Forrás: Shutterstock

A nő 1400 forinttól 200 ezer forintig terjedő összegeket küldött a férfinak, akinek a lakhelyére háromszor postán küldte el a pénzt, míg a többi alkalommal bankszámlára utalta. A kölcsönkért 1,8 millió forint soha nem került vissza a nőhöz. A tarnaörsi férfi beismerte bűnösségét, az ügyészség pedig felfüggesztett börtönt kért ellene azzal a feltétellel, hogy pártfogót rendelnek mellé, valamint kötelezik a nő kárának megtérítésére – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.