Figyelmeztetnek a medvemegfigyelők: senki ne álljon le videózni a balhézó nógrádi medvéket

Forrás: Shutterstock/Ronnie Chua -
medve videó lakosság Nógrád óvatosság figyelmeztetés
Óvatosságra int a Nógrád megyei medve figyelő Facebook-csoport: irányt váltott a Karancsberényben észlelt fiatal medve, így esélyes, hogy összefut a másik megfigyelt medvével, és nem kizárt, hogy a találkozásnak harc lesz a vége.

"Figyelem! A Karancsberényben észlelt fiatal medve átváltott egy másik területre! Ságújfalu és Etes közti hegyen a "régi szeméttelepnél" egy legelő víztározó tartályának a közelében látták az erdő szélén. Mivel ott már tudunk egy másik medvéről, így előfordulhat a medvék közt konfliktus. Senki ne kockáztasson egy fénykép kedvéért! Az állattartókat türelemre, higgadtságra és óvatosságra kérjük. Senki ne essen pánikba, hiába a település közelsége, nem valószínű,hogy a medvék betérnének a faluba!" - írják a Facebook oldalukon, ahol már megy is a találgatás, hogyan lehetne megúszni, hogy bárki bajba kerüljön.

A medvék csak a mesékben cuki állatok Forrás: Shutterstock/Ronnie Chua

A legjobb megoldásnak az látszik, ha távoltartjuk magunkat a hatalmas állatoktól, nem keressük, fotózgatjuk, videózgatjuk őket, pláne nem akkor, amikor egymással van dolguk. A medvék csak a mesékben cuki állatok, a valóságban nem!

Május elején A Bükki Nemzeti Parkban is észleltek medvét: Mihályról videó is készült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.