környezetvédelem baba-mama pelenka életmód
A környezettudatossághoz hozzátartozik a kismamák dilemmája, miszerint eldobható vagy mosható pelenkával tesz jobbat a környezetnek? És a babának vajon melyik a jobb? 

Életünk első időszakában rettentően nagy mennyiségű hulladékot termelünk - méghozzá a pelenkával. Mint a Köpönyeg.hu cikkében felhívja rá a figyelmet: az tagadhatatlan, hogy az eldobható pelenka praktikus, kényelmes és bababarátabb a textilpelusokhoz képest, ám nagyon megterheli a környezetet.

Forrás: Shutterstock

Azonban a mosható pelusnak is vannak hátrányai, nem is kevés. Mosása során energiát, vizet és tisztítószert használunk, vagyis a textilváltozatnak is van környezeti lábnyoma, méghozzá nem is kicsi.

A brit Környezetvédelmi, Élelmiszer- és Vidékügyi Minisztérium szerint azonban mindennek ellenére a mosható pelus használatával 90%-kal kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe a gyártás során, mint az eldobható pelenkák esetében. Ráadásul 40%-kal kevesebb nyersanyagot igényelnek, miközben ártalmatlanításuk 90%-kal kisebb környezeti terhelést jelent.

Ráadásul a mosható pelenka testvérek között örökölhető...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.