Ismét meggyűlt a baja az alkohollal a Séfek séfe döntősének: újabb rehabilitáción kellett részt vennie

Forrás: Libri, Tv2 -
séf rehabilitáció séfek séfe alkoholizmus Mógor Attila
Mógor Attila, a Séfek séfe döntőse már fiatalon elkezedett alkoholt fogyasztani. Édesapja is alkoholista volt, azt gondolta, ez az élet része. Mivel egészségügyi problémákat soha nem okozott neki az ivás, nem gondolta, hogy ez gond lenne. 

Sosem volt másnapos, dolgozott, észre sem vette, hogy maga körül mi mindent lerombol. Aztán eljött az a pillanat, amikor már maga is vállalhatatlannak találta magát.

A mélypont az volt, amikor az első Covid-hullám idején vállalkozásba fogott volna egy barátjával, ám maga sem tudja ,miért, egyre több alkoholt fogyasztott, nem lehetett számítani rá.

Mógor Attila Séfek Séfe Forrás: Libri, Tv2

"Ott döntöttem el azt - egy minimális segítséggel -, hogy önként vállalom a rehabilitációt" - mondta el a Mokkában Mógor Attila, aki korábban könyvet is írt alkoholizmusáról.

Második alkalommal könnyebben felismerte a jeleket.

"Belekerültem újra a vendéglátásnak a mókuskerekébe, annak ellenére, hogy segítő kezet nyújtottak... És akkor jött ez a tipikus egy sör, két sör..." - mesélte Attila, aki imádja a szakmáját; óriási örömet okoz neki, ha másokra főzhet.

"Nagyon-nagyon szeretek főzni, az életem a munkám, de a munkához való hozzáállásomon, a munkaidőbeosztásomon változtatnom kellett, hogy 8 órát dolgozzam, olyan szerepeket vállaljak a szakmámon belül, hogy ne éjszakába nyúljon a munka. Fontos volt, hogy higgadtabb, letisztultabb, nyugodtabb környezetben tudjak dolgozni" - magyarázta a Séfek Séfe egykori döntőse, aki megpróbálta már a szakmaváltást, de annyira szereti hivatását, hogy képtelen mással foglalkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.