Az 5,5 cm-es szabály elárulja, jól áll-e neked a rövid haj

frizura hajvágás 5,5 centis szabály fodrász rövid haj
Egészen biztos, hogy mindenki rágódott már azon egy divatmagazinban látott frizurát nézegetve, vajon jól állna-e az a rövid fazon? Nem könnyű meghozni a döntést egy frizuraváltással kapcsolatban, de most segítünk. Van egy trükk, ami közelebb vihet a döntéshez.

Normális esetben egy frizuraváltást hosszas gondolkodás előz meg, főleg, ha sokat szeretnénk vágatni a hajunkból. Elképzelni sem tudjuk, hogy állna egy frufru, egy bob vagy a pixie fazon a jól megszokott hosszú tincsek helyett. Agyalás ide, agyalás oda, el kell szánni magunkat, mert eddig csak akkor tudtuk meg, jól áll-e a választott frizura, amikor a fodrász végzett. Létezik azonban egy nagyon jó trükk, ami segíthet döntést hozni, és több mesterfodrász is alkalmazza, mielőtt lenyisszantaná az első tincseket.

Így működik az 5,5 centis szabály

Az optimális hajhosszt az állcsonthoz kell viszonytani. Egy tükör, egy vonalzó és egy ceruza segítségével könnyedén meghatározhatjuk, passzol-e az arcformánkhoz egy rövidebb frizura.

Az optimális hajhosszt az állcsonthoz kell viszonytani Forrás: Shutterstock/Rade Kovac

Így kell csinálni:
Álljunk a tükör elé, és helyezzünk közvetlenül az állcsontunk alá egy ceruzát vízszintesen (ne mozduljon el a nyak, mert nem kapunk valós eredményt!). A vonalzót tartsuk a ceruzára merőlegesen, és mozgassuk hátra a fülünkig. Így le tudjuk olvasni a fülcimpa és a ceruza közötti távolságot.

Értékelés

Akinél a fülcimpa és a ceruza távolsága kisebb, mint 5,5 centiméter, annak biztosan jól áll a rövid haj, ha azonban ennél több, akkor a hosszú haj előnyösebb.

A 5,5 centis szabály segíthet abban, hogy levágassuk-e a hajunkat; ám ne csak ebben bízzunk, hanem hallgassunk a megérzéseinkre is. Gondoljuk végig, mit szeretünk igazán, mi tetszik, vékony vagy vastag szálú a hajunk, dús vagy inkább ritka. Több tényezőtől is függ, hogy a végén milyen frizurával leszünk boldogok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.