Al Pacino a TOP 6-ban sincs! - Ők a világ idősebb apái

Forrás: AFP/Northfoto -
Al Pacino Bernie Ecclestone Ramjit Raghav Julio Iglesias
Az elmúlt hetekben Al Pacinótól volt hangos a sajtó. A színész 83 évesen lett újra apa, ám nem ő az egyetlen férfi, aki ilyen idősen vállal gyereket, vannak, akik rajta is túltesznek. A világ legöregebb "kispapái" követeznek!

Al Pacino a héten jelentette be, hogy megszületett a kisfia, kollégája, Robert De Niro hetedik gyermeke pedig májusban látta meg a napvilágot. A két sztárt ezzel a legidősebb apák közé sorolhatjuk, ám nem ők a csúcstartók!


James E. Smith

A világ legidősebb édesapja elmúlt 100 éves, amikor - feltehetőleg az utolsó - gyermeke született. Ő James E. Smith illinoisi prédikátor volt. Az állította, hogy 1951-ben, 101 évesen lett ismét apa. Felesége, Anna Smith ekkor volt 38 éves. A prédikátor kora azonban vitatható, egyes dokumentumok szerint 15 évvel fiatalabb volt, mint mondta.

Ramjit Raghav

A második legidősebb férfi, aki gyermeket nemzett, az indiai Ramjit Raghav volt. 94 éves volt, amikor 2010-ben megszületett az első fia, Karamjit, ám itt nincs vége, a család tovább bővült, 54 éves felesége újra fiúval ajándékozta a férfit. Raghav, aki egész életében földművesként dolgozott, azt mondta, Isten akarata az, ami velük történt. Hivatalos feljegyzések a gyermekek születéséről azonban nincsenek.

Ramjit Raghav Forrás: Youtube

Les Colley

A 92 éves Les Colley Guinness-rekorder lett kilencedik gyermeke születésével. Az Oswald nevű fiúval a harmadik felesége ajándékozta meg. Az asszonyt csak egy évvel korábban ismerte meg. Colley aktív életet élt egészen 1998-ig, abban az évben halt meg tüdőgyulladásban, négy hónappal a századik születésnapja előtt.

Mahmoud al-Adam

Mahmoud al-Adam 92 éves volt, amikor 2017-ben megszületett a 13. gyermeke. A gyermekáldásról a Times of Israel című újság is beszámolt. A 42 éves anya, Abeer és a szépkorú apa a kislánynak a Tamara nevet adta. Mahmoud első felesége meghalt, ezután vette feleségül Abeert.

Az idősebb Julio Iglesias

Julio Iglesias legendás spanyol énekes édesapja, az idősebb Julio Iglesias 2005-ben, 90 évesen halt meg szívrohamban. Halála előtt 5 nappal tudta meg, hogy újra apa lesz; felesége, a 42 éves Ronna Keith gyermeket vár. Az idős férfi legendás nőcsábász hírében állt, egyébként nőgyógyászként dolgozott.

Julio Iglesias, a legendás spanyol énekes édesapja és a 42 éves Ronna Keith Forrás: AFP/Paredes-Gines

Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone egykori Forma-1-es mogul 89 éves volt, amikor 2020-ban megszületett a negyedik gyermeke, Ace. A kisfiú az első gyermeke Fabiana Flositól, aki a szüléskor 44 éves volt. Ecclestone-nak három gyereke született két korábbi házasságából: Tamara 38 éves, Petra 34, Deborah pedig 68. Az üzletember korábban azt nyilatkozta, hogy sokkal több ideje van a gyerekére most, mint korábban, és reméli, hogy minél több időt tud eltölteni a fiával. Nem zárta ki azt sem, hogy a kisfiúnak testvére legyen.

Bernie Ecclestone és felesége, Fabiana Flosi Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Bár sehol nincs megszabva, hány éves korig vállalhat egy férfi gyereket, az egészségügyi kockázatokkal nem árt számolni. Az apa életkora is fontos tényező a születendő gyermek egészségének szempontjából. Az ondósejtképződés az idő előrehaladtával változik, mutálódik. Évente körülbelül két új mutációval lehet számolni. Minél idősebb tehát egy férfi, annál több a mutáció is. Egy idős férfi gyermekénél nagyobb eséllyel alakul ki üvegcsontúság, törpeség, de a szív fejlődésének különböző rendellenességeivel is számolni kell. Fennállhatnak az idegrendszer fejlődésének rendellenességei is, ennek következtében pedig nagyobb az esély az autizmus és az epilepszia kialakulására.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.