Belehalt a terhességi rutintesztbe egy nő Németországban

gyertya, gyász, halál, haláleset
terhesség gyermek glükózoldat
Érzéstelenítővel szennyezett glükózoldatot adtak terhes nőknek egy Köln-Longerich-i gyógyszertárban. A helyben előállított készítményt fogyasztó nők egyike életben maradt, egy másik asszony többszörös szervi elégtelenségben meghalt – ahogyan a gyermeke is.

Egy cukorbetegsége miatti rutinvizsgálat miatt meghalt egy várandós anya és gyermeke, miután egy Köln-Longerich-i gyógyszertárban szennyezett glükózoldatot adtak neki. Az eset négy éve történt, de az ügyben megvádolt gyógyszerész elleni per június 15-én kezdődött meg a kölni regionális bíróságon. A késedelem oka – a bíróság szerint – a hivatal túlterheltsége.

Mint a Süddeutsche Zeitung felidézi, a vádirat szerint a most 52 éves gyógyszerész egyszerűen összekeverte a hasonló kinézetű edényeket, így a glükózt érzéstelenítővel szennyezte. Az egyik terhes nő csak egy kortyot ivott az oldatból, mert feltűnt neki annak keserű íze.

Forrás: Shutterstock/Lightfield Studios

Kórházba került, de hamar felépült. Két nappal később egy másik, 28 éves várandós asszony megitta az előírt folyadékmennyiséget, majd rövid időn belül elvesztette az eszméletét.

A kórházban sem őt, sem a terhesség 25. hetében sürgősségi császármetszéssel világra segített gyermekét nem tudták megmenteni.

Mindketten belehaltak a többszörös szervi elégtelenségbe.

A gyógyszerész elleni vád gondatlanságból elkövetett testi sértés és emberölés, valamint gondatlanságból elkövetett emberölés kísérlete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.