A lakók életét is veszélyeztetik a gyorsulási versenyek

száguldozás gyorsulási verseny Óbuda
Három autó ütközött össze szombat este a III. kerületben, a lakók illegális gyorsulási versenyre gyanakodnak – írja a Metropol nyomán a Borsonline.

Az ütközést kísérő hangos csattanásra több lakó is felfigyelt, többen illegális gyorsulási versenyre gyanakodnak - tudta meg a Metropol. Erre utalt az a hatalmas hangzavar is, ami a balesetet megelőzően verte fel az óbudaiakat, akik előbb az óbudai McDonald's parkolójában hallották a motorzúgást, majd száguldozások zaja hallatszott a többsávos Szentendrei úton, egészen a Csillag Centerig.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy helyi lakos arról számolt be a lapnak, hogy minden hétvégén a McDonald's parkolójában gyülekeznek, bőgetik a motorjaikat. Egy másik óbudai szerint a mostani karambol idején is gyorsulási verseny zajlott. „Az igazán elkeserítő, hogy azok, akik ezt a szabálytalanságot elkövetik, nemcsak veszélyeztetik mások életét is, de ezrek pihenését is lehetetlenné teszik puszta szórakozásból" – fejtette ki véleményét.

A környéken élők szerint ez már sok éve így megy, nemcsak a hét végén, de időnként hét közben is.

A Metropol a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is megkereste a történtekkel kapcsolatban, akik a lapnak részletezték a baleset körülményeit.

„2023. június 17-én 21 óra 05 perc körül három személygépkocsi ütközött Budapesten a Szentendrei úton. Egy autós a Flórián tér felől a Szentendrei úton haladt a Mozaik utca irányába a szélső forgalmi sávban, amikor sávváltás közben balra mellette két - vele azonos irányba haladó - személygépkocsival ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett" – osztotta meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya.
Az intézkedő rendőrök a baleset okozójával szemben helyszíni bírságot szabtak ki, emellett a sofőr hat büntetőpontot is kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.