Még csak 13 éves, máris imádja a világ: Sávolt Karolina képeit több országban bemutatták

festmény kiállítás Barcelona Dubaj Sávolt Karolina
A 13 éves Sávolt Karolina tehetségére már külföldön is felfigyeltek. Saját kiállítást nyitott a világ több táján.

Sávolt Karolina tehetségével már igen hamar kiemelkedett, így azóta folyamatosan, célirányosan tesz azért, hogy egyre sikeresebb festő legyen. Ugyan a jó tanuló – jó sportoló díjat is elnyerte idén, de nem ez a legnagyobb sikere, hanem az, hogy festményeiből a világ több táján is kiállítás nyílt.

Karolina 9 évesen kezdett el festeni még a Covid idején, szülei pedig felfigyeltek arra, hogy alkotásai csodálatra méltóak. "Egyik nap a szüleim észrevettek egy rajzot az asztalomon és ekkor kezdődött el az alkotás felé vezető utam, mivel megkérdezték, hogy mit szeretnék csinálni a művészetemmel, és én örömmel mondtam erre, hogy el szeretnék kezdeni festeni" - mondta a művész.

Nem kellett sok időnek eltelnie, hogy mások is észrevegyék a kislány különleges és egyedi stílusát, amit ő maga nevezett el: Mágikus realizmus – Karolina stílus.

Forrás: Savolt Karolina

Az olajfestményeivel pozitivitást szeretne sugározni, a környezetéből merít ihletet, és már saját műtermében készülnek a szebbnél szebb képek. "Az én generációmnak különösen nagy felelőssége van a természetvédelem területén, amiért nagyon sokat kell tennünk" - mondta a Ripostnak Karolina, aki a festményeit komoly tervezéssel kezdi, ami aztán alakul és formálódik.

Forrás: Savolt Karolina

Igyekszik minden szabadidejét ezzel tölteni, de azért "átlagos" tiniként éli az életét: odafigyel a tanulásra és sportol is.

A haza kiállításai mellett Dubajban is bemutatták már különleges alkotásait, de idén nyáron Nizzában és Barcelonában is nyílt saját kiállítása - írja a Lakáskultúra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.