Ez a légitársaság ruhát kölcsönöz az utasoknak, hogy könnyebb legyen a poggyászuk

Forrás: Shutterstock -
Japan Airlines környezetvédelem pogyász
A Japan Airlines az egyik legnagyobb japán céggel, a Sumitomóval összefogva azt találta ki, hogy ruhákat bérelnek utasaiknak egy-egy utazáshoz. Annak, aki igénybe veszi a szolgáltatásukat, nem kell magával vinnie csomagot, a bérelt ruhadarabok a szállodában várják.

A szolgáltatásnak találóan az 'Any Wear, Anywhere' nevet adták, és azért találta ki a két vállalat, hogy csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátásukat és a ruhahulladék mennyiségét. Ezt úgy látták biztosítottnak, ha az utasokat arra ösztönzik, hogy kevesebb csomagot vigyenek magukkal - írja a Travelo. A Japan Airlines szerint a Tokió és New York közötti járaton minden egyes kilogramm 0,75 kg-mal csökkenti a repülőgép szén-dioxid-kibocsátását.

A Japan Airlines ruhát kölcsönöz az utasainak, hogy könnyebb legyen a poggyászuk - Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az utasok az 'Any Wear, Anywhere' weboldalán keresztül jelezhetik, ha ruhát szeretnének bérelni. A repülési adatokat, a ruhaméreteket, az évszakot és az utazás időtartamát legalább egy hónappal előre meg kell adni, a ruhák pedig a szállodában várják az utasokat érkezéskor. A szolgáltatás ára a kölcsönzött ruhadarabok számától függ, de körülbelül 4000 és 7000 jen (10-17 ezer forint) között mozog.

A szolgáltatást a japán légitársaság utasainak kínálják először, 2024 augusztusáig csak ők vehetik igénybe, azonban, ha sikeres lesz, kiterjesztik más légitársaságok utasaira is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.