Betegség, eltűnt csomagok, baleset: biztosítsd be magad, hogy felhőtlenül nyaralhass! (x)

veszély PR cikk utazás biztosítás Allianz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utasbiztosítási kötések számának alakulásából jól kirajzolódik a trend, mely a magyarok utazási szokásait mutatja. Ezen adatok alapján az utazások döntő hányada július és augusztus hónapokra koncentrálódik.

Thinkstock
Thinkstock

Bár az iskolakezdést követően a nyaralások száma csökken, az értékesített utasbiztosítások - és így az utazások - száma nem elhanyagolható, hiszen az idősebb korosztály szívesen tölti el külföldi pihenését a főszezon lecsengését követően, kihasználva akár a last minute ajánlatok kínálta lehetőségeket is.

A nyári melegben szeretünk a tenger hullámaiban hűsölni, ez látszik a magyarok kedvenc úti céljaiból is. Nyáron Horvátország, Olaszország, valamint Tunézia és Egyiptom a sláger. Emellett a magyarok egész évben utaznak Németországba, az USA-ba, de akár olyan egzotikus helyekre is, mint például Bamako (Mali), Thaiföld, vagy a Seychelles-szigetek. Ezek mind izgalmas helyek, azonban a legfestőibb tájakon is sokunk szabadságát keserítette már meg egy betegség, váratlan baleset vagy egy eltűnt csomag. Nyáron a leggyakoribb problémát egy megfázás, szem- és fülgyulladás, vagy apróbb tengeri balesetek, mint például a tengeri sünbe lépés, medúzacsípés okozzák, de a jó időnek köszönhetően a külföldi motorbalesetek száma is megnő.

A bajt sajnos nehéz elkerülni, de nem mindegy, hogy hogyan kezeljük, és ha előrelátóak vagyunk, akkor sok keserűséget spórolhatunk meg magunknak egy utasbiztosítással.

Milyen biztosítást kössek?

Célszerű mindig a személyes igényeink alapján, az utazási célunknak megfelelő utasbiztosítási szerződést kötni. Első lépésként olyan utazási biztosítási csomagot kell választani, amely a megfelelő limitösszeggel tartalmazza betegség vagy baleset esetén az orvosi költségek megtérítését, balesetbiztosítást, valamint a poggyász biztosítását.

Thinkstock
Thinkstock

Ezután érdemes tovább gondolni, hogy van-e szükség ennél szélesebb körű biztosítási szolgáltatásokat nyújtó csomagra, mely az előzőeken túl további biztosítási elemeket is tartalmaz, úgy, mint például felelősségbiztosítást, jogvédelmi biztosítást, vagy akár az utazási segítségnyújtás keretében különböző szolgáltatásokat.

Az Allianz Útitárs utasbiztosítások esetében az ügyfelek 7 különböző utasbiztosítás, valamint mindezen belül három termékszint (Ezüst, Arany, Platina) közül választhatják ki az utazási céljuknak leginkább megfelelő biztosítási védelmet maguk és családjuk számára.

Különleges ajánlatok

Az általános célú utasbiztosítás mellett felléphetnek speciális igények. Míg a téli hónapokban a téli sportok, addig ilyenkor nyáron az extrém sportok kerülnek előtérbe. Az ilyen adrenalin kedvelő utazóknak is nyújt megoldást az Allianz az Extrém sportok utasbiztosítással.

Thinkstock
Thinkstock

A csoportosan utazóknak érdemes közös biztosítást kötniük, hiszen az Útitárs utasbiztosítás kialakítása során az Allianz a csoportosan utazókra is gondolt. Amennyiben nagyobb baráti társaságok, családok töltik el együtt külföldi nyaralásukat, úgy az Allianz 10 fő feletti létszám esetén a biztosítási díjból 10 százalék engedményt nyújt.

Elfelejtettem biztosítást kötni, de mindjárt indulunk...

Semmi gond, hiszen indulás előtt akár 2 órával is meg lehet még kötni a biztosítást, méghozzá otthonról a fotelből. Az internetes kötések aránya folyamatosan növekszik, melynek oka leginkább az egyszerű szerződéskötési folyamatban, a kényelemben és a jelentős kedvezményekben keresendő.

Mi tegyek, ha megtörtént a baj?

Egy esetleges káresemény bekövetkeztekor a biztosító munkatársai telefonon azonnal szakszerű segítséget nyújtanak és felvilágosítást adnak magyar nyelven a további teendőkről. A telefonszámok megtalálhatóak a biztosítási kötvényen, továbbá az Allianz honlapján és a biztosítási feltételekben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.