Izzadós a lábad? Ezzel a filléres trükkel megszabadulhatsz a kellemetlenségektől

Forrás: Shutterstock -
izzadás megelőzés láb
A tikkasztó hőségben elkerülhetetlen az izzadás, és természetesen ilyenkor a lábunk sem marad ki a sorból. Íme, egy hatátos megoldás ez ellen.

Ugyan a meleg és a napsütés mosolyt csal az emberek arcára, de kellemetlen izzadással is jár. A dezodorok sokat segítenek, ám az egész testünket mégsem kenhetjük be velük, ahogy a lábunkat sem. A lábak izzadása kellemetlen csúszkálással jár, ezen kívül kellemetlen szaggal járhat. De jó hír, hogy egy gyors és olcsó trükkel ezt a problémát is kiiktathatjuk az életünkből.

Forrás: Shutterstock

A fekete tea segíthet megakadályozni a lábak izzadását

A fekete tea átmenetileg összehúzza vagy bezárja a verejtékcsatornákat és a pórusokat, és elpusztítja a felületi baktériumokat. Ez a trükk megelőzésként működik, vagyis azelőtt kell alkalmaznunk, mielőtt még kimozdulnánk.

  1. Főzzünk le két filternyi fekete teát. Nem szükséges márkás terméket vásárolnunk, a szükséges csersav a legolcsóbb teaában is benne van.
  2. Hagyjuk kihűlni.
  3. Öntsük bele egy akkora tálba, amiben elfér a lábunk.
  4. Áztassuk 10 percig - írja a The Sun.

Megdöbbentő számok: kiderült, hány litert izzadhatunk egy forró nyári napon

Testünk 2-4 millió verejtékmirigye felel hőháztartásunk szabályozásért és gondoskodik arról, hogy a szervezet ne melegedjen túl akkor sem, amikor a hőmérő higanyszála 30 fok fölött van. Akár napi tíz liter vizet is elpárologtatunk a nyári nagy melegben fizikai aktivitás vagy sport hatására, míg egy hideg téli, kevésbé aktív napon mindössze fél litert. Tudj meg többet az izzadásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.