Nem hajlandó kiirtani lánya hajából a tetveket a vegán anya

Forrás: Shutterstock -
édesanya haj fejtetű vegán Reddit
A fejtetű minden szülő rémálma és a legtöbben bizony találkoznak is vele: a gyerekek minimum egyszer, de inkább többször hazahozzák a közösségből. Nos, egy ausztrál vegán anyuka nem így látja, ő nem hajlandó megszabadulni a gyereke tetveitől, mégpedig világnézeti alapon. 

Egy ausztrál édesanya a Ninemsn tanácsadó rovatában tette közzé - ami aztán a Redditre is felkerült -, hogy vegán szonszédja nem hajlandó eltávolítani a tetveket a gyermeke hajából, mondván, az kegyetlenség lenne az élősködőkkel szemben.

A fejtetű önnyen elszaporodik egy közösségben, muszáj mielőbb megszabadulni tőlük. Forrás: Shutterstock

A nő levelében elárulta, a vegán édesanya kislánya és az ő gyermeke jóban vannak, és egy közös játék után arra lett figyelmes, hogy a hétvéves gyermeke is tetves lett. Ekkor felkereste a szomszédját, hogy figyelmeztesse a bajra és döbbenten vette tudomásul, hogy tisztában van a helyzettel.

"A vegánok nem ölnek meg egyetlen élőlényt sem" - idézi a nőt a The Sun. Az asszony ugyanis ezzel indokolta, hogy miért nem kezeli a lánya fejbőrét és haját. Hozzátette, azért a kertben próbálja kifésülni azokat, ugyanis ott van esélyük a parazitáknak a túélésre.

Az esetet a Redditen is véleményezték, és a legtöbben úgy vélik, hogy ez esetben nincs helye az állatvédelemnek, mint ahogyan akkor sem így gondolkodunk, ha egy nagyobb állat megtámad bennünket vagy valami a vérünket szívja. Persze olyan is akadt, aki a vegán állásponttal értett egyet, miszerint a tetveknek is joguk van az élethez.

Ezt kell tudnod a fejtetvekről

A legtöbb gyermek megtapasztalja legalább egyszer a kellemetlen fejtetvességet. A probléma kínos, ugyanakkor nem szabad tabuként kezelni. Nagyon fontos tudni, hogy a szülő felelőssége gondoskodni arról, hogy a gyermeke ne legyen tetves. Amennyiben észlelte a rovarok jelenlétét, azok maguktól nem fognak elmenni, mindenképp szükség van gyógyszertári irtószer használatára. A fejtetűről bővebben itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.