Komoly büntetésre számíthat, aki nem tartja be a viselkedési szabályokat a Garda-tónál

Forrás: Thinkstock -
turista Olaszország Garda-tó büntetés szabály
600 eurós bírságra számíthat az, aki nem tartja be a turistákra vonatkozó szabályokat a Garda-tónál. 

A Stern a l'Adige helyi napilap részletesen számol be arról, hogy a Garda-tónál mit nem szabad csinálni, mi az, amiért büntetés jár. A tóparton például nem szabad focizni, szaladgálni, hangosan zenét hallgatni, sőt a meztelen fürdőzés sem kívánatos, de a biciklistákat és állatokat sem látják szívesen. Büntetés jár a zenélésért és a hangos zenehallgatásért is - írja a Travelo, amely még jó néhány olyan tevékenységet felsorol, amit tilos csinálni a festői tó közelében.

„A Garda-tó strandjainak olyan helyeknek kell lenniük, ahol a lakosok és a turisták élvezhetik a természet szépségeit, pihenhetnek és kikapcsolódhatnak" - indokolta a szabályokat a helyi rendőrfőnök, Filippo Paoli.

A Garda-tó és környéke a természet csodája. Forrás: Thinkstock

A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava, és gyönyörű elhelyezkedésének köszönhetően Észak-Olaszország egyik legnépszerűbb úticélja. Goethe szerint egyenesen a természet csodája. A tó észak-dél irányban kb. 52 km hosszú, és a legszélesebb része 18 km. A magas hegyek között megbújó, kristálytiszta vizű tó partján olajfaültetvények, pálmafák és leanderek burjánzanak. Az ide látogató turisták nem kizárólag a fürdőzés, hanem a különleges atmoszféra, a parton található ezernyi természeti szépség miatt keresik fel a tavat. A közepén akár száz méter mélységet is elérő tó vize sosem 20-22 foknál melegebb. A tó környezetében keveredik a mediterrán és a hegyvidéki hangulat, romantikus kis városok, várromok, termálfürdők és változatos szórakozási lehetőség várja az ide látogatókat, melyhez a kulisszát a csodás hegyek biztosítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.