Szerencsés vagy tudatos, aki bőségben él? Neked is lehet pont elég abból, amire vágysz!

Forrás: Shutterstock/Ground Picture -
boldogság lélek gazdagság magazin bőség
Persze, mert te szerencsés vagy! - halljuk, ha összejön egy munka, ha jó a párkapcsolatunk vagy az életünk sínen van. Holott sok esetben ezeknek semmi közük a szerencséhez, sokkal inkább azzal függ össze az említett állapot, hogy képesek vagyunk „bőségben" gondolkodni.

Bőségben gondolkodni? Az meg mit jelent? Gondoljak arra, hogy holnaptól milliomos leszek? - kérdezhetjük joggal. A bőség azonban nem (csak) az anyagi dolgokat jelenti és főleg nem azt, hogy hirtelen ömleni kezd a pénz a zsebünkbe.

A bőség voltaképpen egyfajta látásmód, annak tudatosítása, hogy bármire is gondolunk, abból mindig van elég, és ezt meg is érdemeljük.

A bőség voltaképpen egyfajta látásmód Forrás: Shutterstock/Ground Picture

Félelem alapú gondolkodás

Akár hisszük, akár nem, a bőség legnagyobb ellenségei mi magunk vagyunk és a negatív hiedelmeink. A legtöbb magyar emberre ráadásul sok esetben kifejezetten jellemző ez a viselkedési forma, mondhatni a génjeinkben hordozzuk – gondoljunk csak arra, hogy „sírva vigad a magyar".

A negatív és félelem alapú gondolkodásmód azonban nem a magyarok sajátossága, hanem egyetemes emberi probléma.

A többség ugyanis általában – bármiről is legyen szó, pénz, szeretet, munka, megbecsülés – abból az alapvetésből indul ki, hogy „nincs elég", „nekem nem jut".

Ez pedig egyfajta külső megerősítés, egy olyan meggyőződés, amit utána a tapasztalataink is alá fognak támasztani, hiszen erre koncentrálunk.

Hogyan teremtsük meg a bőséget?

Az, hogy alapvetően nem tudunk bőségben gondolkodni nem véletlen, hiszen mindenki hordoz magában olyan személyes korlátozó tapasztalatokat és gondolatokat, amelyek gátolnak minket ebben. Dé mégis, hogyan léphetnénk túl ezeken?

1. lépés: Tudatosítás

Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a múlt történései pl. egy rossz szülői minta, egy korábbi rossz párkapcsolat vagy nem megfelelő munka csupán a múltunkat befolyásolja, a jövőnket nem. Tudatosítsuk magunkban, hogy igenis képesek vagyunk rá, hogy boldoguljunk az élet minden területén és igenis érdemesek vagyunk arra, hogy megkapjuk azokat a dolgokat, amelyekre valóban vágyunk és amelyekre valóban szükségünk lehet.

2. lépés: A félelmek megismerése

Az is nagyon fontos, hogy megismerjük, milyen félelmek gátolnak minket abban, hogy elérjük azt, amit akarunk. Rengetegen vizionálnak különféle katasztrófákat, azaz a legrosszabb forgatókönnyvel számolnak, de éppen ilyen gyakori, hogy túlzottan általánosítunk, azaz ha egyszer valami nem sikerült, akkor biztosan máskor sem fog, illetve szintén dobogós félelem típus a „babona", azaz, ha azt gondoljuk, hogy ha kimozdulunk a jelenlegi helyzetünkből, akkor az megbosszulja magát.

A félelmek megismerésére fogjunk egy papírt,

írjuk le az összeset, ami bennünk kavarog az adott témával kapcsolatban és nézzük meg, hogy mekkora az esélye annak, hogy ezekből bármi is bekövetkezik,

illetve mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük vagy tompítsuk a fejünkben élő katasztrófákat, általánosításokat és babonákat. Így már sokkal tisztábban fogunk látni és rájöhetünk, hogy a legtöbb negatív hiedelmünk bizony irreális.

3. lépés: Bőségben gondolkodni

Fentebb már volt róla szó, hogy a bőség legnagyobb ellenségei mi magunk vagyunk, illetve a hiedelmeink. Éppen ezért, ha bőségben szeretnénk élni, akkor először a gondolatainkban kell ezt megteremteni. Higgyük el, hogy nekünk is lehet „elég" abból, amire vágyunk, sőt több is. Itt kezdődik minden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.