Egyedül utaznál Barcelonába? Nem biztos, hogy tárt karokkal fogadnak

Forrás: Thinkstock -
vendéglátás turista megkülönböztetés Barcelona egyedülálló
Barcelona csodálatos és sokan kíváncsiak is szépségére. Ám, ha egyedül érkezel, okozhat meglepetéseket. 

A katalán főváros szépsége vitathatatlan. Nyáron turisták özönlenek Barcelona utcáin, este pedig szeretnék valamelyik étterem teraszán elfogyasztani a paellát. Ám ez nem mindenkinek sikerül. Ha egyedül érkezel, bizony csalódhatsz.

A spanyol főváros csodálatos szépségről híres Forrás: Thinkstock

A spanyol vendéglátóhelyeken ugyanis - épp a rengeteg vendég miatt - nem díjazzák a "szingliket", akik egyedül foglalnak el egy egész asztalt. Ez bizonyos szintig érthető is, hiszen mindenki bevételből, azaz pénzből él.

Sok helyen csupán az étterem, kávézó fedett részén, a bárpultnál kap helyet az a turista, akinek nincs társasága, és ez jó pár embert nemcsak meglepett, de panaszra is késztetett, mondván, a wc mellé ültették le, csupán azért, mert nem egy csoporttal érkezett - írja cikkében a Travelo utazási hírportál, ahol mindent megtudhatsz a spanyol vendéglátók szokásairól. Is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.