Idén is imádják a magyarok a horvát tengerpartot: a Kvarner-öbölbe utaznak a legtöbben

Forrás: Shutterstock / Készítette: Andrew Mayovskyy -
Crikvenica Horvátország Njivice Vir Kvarner-öböl
A magyarok egyik legnépszerűbb nyaralási célpontja Horvátország, a legtöbben júliusban és augusztusban utaznak oda, egy éjszaka pedig átlagosan 13 620 forintotba kerül. A legkedveltebb települések: a Kvarner öböl, Vir, Crikvenica és Njivice.

A leadott horvátországi foglalások 35 százaléka továbbra is a Kvarner-öbölre érkezik, ez a Magyarországhoz legközelebb eső tengerparti régió, így a magyarok kedvence, írja a szallas.hu nyomán a Travelo, ahol a legnépszerűbb régiók és települések rangsorát is elolvashatod. A térségben átlagosan 15 160 forintba került egy fő részére egy éjszaka.

Reggeli fényekben Vrbnik városa a Kvarner-öbölben Forrás: Shutterstock / Készítette: Andrew Mayovskyy

A Kvarner-öbölben sok sziget és csodálatos tengerparti település tartozik hozzá, így rendkívül népszerű a magyar utasok között. A legkedveltebb egyértelműen a Krk sziget, amely 38 kilométer hosszú, 13 széles, 68 településén mintegy 20 ezer ember él.

Krk-sziget Forrás: Pixabay / Készítette: Marija Korotaj

A települések foglalási szám alapján kialakult népszerűségi listájának élén helycsere történt. A tavalyi második helyezett lett a trónfosztó, így első helyen a gyermekbarát, lassan mélyülő, homokos tengerpartjai miatt közkedvelt Vir áll. A tavalyi győztes, Crikvenica, idén a dobogó második fokára került.

Crikvenica Forrás: Shutterstock

A csodálatos Plitvicei tavak...

A Plitvicei tavak Horvátország legnépszerűbb látnivalói. A hivatalosan a világ tíz legszebb vízesése közé sorolt zuhatagok a Plitvicei Nemzeti Park területén található 16 tavat kötik össze. 190-200 vízesésről van szó, és azért nem tudják megadni a pontos számot, mert a vízbőség minden évben változhat, és ezért olykor létrejönnek ideiglenes zúgók is. Összefüggő tórendszerről van szó (a vízfelület összesen 2 négyzetkilométer), melynek részei között szintkülönbségek vannak, ezért alakulhatott ki ez a látványos eredmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.