Tengerparti séta közben került életveszélybe egy nő - Ártatlannak tűnő fotója alatt akadtak ki a kommentelők

bizsergés tengerparti séta haj mennydörgés villám
Facebook-felhasználók figyelmeztették Nataliet, hogy mennyire közel volt a halálhoz. A nő arról posztolt egy képet, hogy egy tengerparti séta közben égnek állt a haja.

Mindenki dörzsölte már meg lufival a haját, tudjuk, milyen vicces látvány és érzés az, amikor a sztatikus elektromosság miatt égnek áll a hajunk. Ha ez a tengerparton történik, és lufi sincs a közelben, akkor már közel sem ilyen szórakoztató a helyzet.

Natalie ezt csak akkor tudta meg, amikor a francia La Rocque strandon készült képet posztolta a Facebookra. A fotón égnek áll a haja. Azt írta, séta közben egyszer csak bizsergést érzett a fejbőrén és a homlokán. Észrevette, hogy a haja égnek áll, és ez körülbelül 10-15 percig tartott. Natalie mennydörgést is hallott, így sejtette, hogy a furcsa érzésnek köze lehet a viharhoz, azt azonban egy percig sem gondolta, hogy veszélyben van, erre a képhez kommentelő emberek hívták fel a figyelmét.

Natalie haja égnek állt a tengerparton Forrás: Facebook.com/Natalie Stevens

"Csak tájékoztatásul, ha ez megismétlődik, az azt jelezheti, hogy beléd fog csapni a villám" - írta egy Facebook felhasználó, aki azt is hozzátette, jó lenne, ha az emberek szélesebb körben is tudnának erről a jelenségről.

"Ez annak a jele, hogy villámcsapás fenyeget! Nagy szerencséd volt! Legközelebb húzódj fedezékbe!" - írta egy másik.

Ha vihar van és szabad ég alatt tartózkodunk, be kell tartanunk a 30/30-as szabályt - írja a LadBible.com. Ha a villámlás és a mennydörgés között kevesebb idő telik el, mint 30 másodperc, akkor el kell hagynunk az adott területet, mert fennáll a veszélye, hogy oda csap be a villám. Az utolsó villámlás után 30 percig maradjunk még fedezékben.

Natalie - nem tudatosan ugyan - de pont így cselekedett. Mivel zavarta, hogy nem múlik el a bizsergés, elhagyta a tengerpartot. Valószínűleg ez volt a szerencséje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.