Két hónapig is friss maradhat a tojás: egy nagyon egyszerű és olcsó módszert kell alkalmazni

Forrás: Shutterstock -
hűtőszekrény tojás tárolás
A tojás ősidők óta az emberiség egyik legalapvetőbb tápláléka, először is teljes értékű fehérje, másrészt bőséges forrása a vitaminoknak és fontos ásványi anyagoknak, emellett pedig kicsi a kalóriaértéke, ezért fogyókúrához is ajánlott. Ha megfelelően tároljuk, akár több héten keresztül is eláll.

Sok romlandó élelmiszerhez hasonlóan a tojás is a hűvös hőmérsékletnek köszönhetően hosszabb ideig marad friss a hűtőben. De nem ez az egyetlen módja annak, hogy hosszabb ideig el tudjuk tárolni.

Valójában a tojások élettartama nagymértékben függ attól, hogy milyen burkolatban tartjuk őket. A kartondobozban tárolt és a hűtőszekrény leghűvösebb polcán tárolt friss tojás akár öt hétig is képes elállni.

Két hónapig is friss maradhat a tojás: egy nagyon egyszerű és olcsó módszert kell alkalmazni Forrás: Shutterstock

Azonban, ha szeretnénk ennél is tovább eltárolni a tojást, akkor a legegyszerűbb módja az, ha minden egyes tojást műanyag fóliába csomagolunk. Ezzel a módszerrel akár két hónapig is eláll a hűtőben. A fólia frissen tartja és megakadályozza a nedvesség elpárolgását - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.