Friss és ropogós almára vágysz? A szakértő elárulta, hogyan tároljuk úgy, hogy sokáig elálljon

Forrás: Shutterstock -
alma kiválasztás pazarlás baktérium gyümölcs
A pazarlás elkerülése érdekében fontos, hogy minél tovább frissek maradjanak az élelmiszerek, amiket megveszünk. Szakértők most az alma kiválasztására és tárolására adtak tanácsot. 

Ahhoz, hogy a gyümölcsök sokáig frissek és ropogósak maradjanak, oda kell figyelnünk már a vásárláskor bizonyos szabályokra, de természetesen az sem mindegy, hogyan tároljuk őket. A szakértők elárulták, mi a módja annak, hogy az almák még hetekkel a vásárlás után is olyanok legyenek, mintha frissen szedtük volna a fáról.

Forrás: Shutterstock

A legegészségesebb alma kiválasztása kulcsfontosságú: akkor áll el a legtovább, ha van szára. A kitépett szár által keletkezett résen ugyanis könnyebben bejuthatnak a különböző baktériumok a gyümölcsbe. A frissességük megőrzése érdekében pedig tároljuk hűtőben, és tegyük őket tasakba.

@brightly.eco Apples are synonymous with autumn—and the holidays in general. But, they don’t always stay fresh long enough for us to eat! Here are 6 techniques that will keep your apples fresh longer than you thought possible. #applecrisp#fallapples#apples#foodhacks#foodstorage♬ Fall October Halloween horror classic(177261) - rareNote

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.