Felfedte a titkát a milliárdos: egyszerű dolgokra van szükség ahhoz, hogy valaki sikeres legyen

Forrás: Shutterstock -
Cummings siker könyv milliárdos karrier
Bill Cummings hitel és bármiféle külső segítség nélkül építette fel milliárdos vagyonát. A hatalmas siker ellenére két lábbal áll a földön és ragaszkodik azokhoz a tulajdonságokhoz, amik oda juttatták őt, ahol most van. 

Bill Cummings úgy építette fel milliárd dolláros vagyonát, hogy kereskedelmi ingatlanokat épített Boston környékén egy fillér kölcsön vagy segítség nélkül. Ez kellő tapasztalatot adott neki ahhoz, hogy tudja, milyen feltételek, tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy valaki hasonló sikert érjen el, mint ő.

Íme azok a tulajdonságok, amelyekről Cummings a kömyvében ír, úgy gondolja, hogy ezek elengedhetetlenek a siker és a hőn áhított karrier eléréséhez.

Mutasd meg, mire vagy képes

A leendő alkalmazottak kiválasztásakor Cummings azt figyeli meg, hogy az adott személy mennyire eltökélt. Az előrelépés kulcsa az összpontosítás, az, hogy milyen örömökről vagyunk képesek lemondani annak érdekében, hogy elérjük azt, amit akarunk. Fontos, hogy keményen akarjunk dolgozni, ami aztán meghozza majd az eredményt.

Felfedte a titkát a milliárdos: egyszerű dolgokra van szükség ahhoz, hogy valaki sikeres legyen Forrás: Shutterstock

Légy tisztességes

"Minden embernek más-más készsége és képessége van, mint ahogy mindannyiunknak megvannak a maga egyedi hibái és hiányosságai. Dolgozzunk egy erős értékrendszer kialakításán, még akkor is, ha a mindennapi életünk során rendszeresen elmaradunk ezektől az értékektől" - írja a könyvében.

Egy példa a saját életéből: időben fizet a vállalkozóinak, beszállítóinak és munkatársainak, soha nem akarta őket átverni. Néhányan az ismeretségi köréből azzal kérkednek és azzal próbálják mutatni a hatalmukat, hogy nem fizetik ki az embereiket, Cummings az ilyen viselkedést aljasnak nevezte.

Légy kíváncsi

A kíváncsiság a kreativitást egyik erős jele az üzletember szerint. Cummings megvásárolt egy hanyatlóban lévő gyümölcslé-gyártó céget 4000 dollárért. Gyorsan fordított az értékesítésen: több iskolával leszerződött, köztük a Harvard Egyetemmel így a céget 1 millió dollárért tudta eladni - írja a New York Post.

A szerelmet a szegény emberek találták ki - állítja az 51 éves milliárdos, akinek 30 évvel fiatalabb a menyasszonya

Fejleszd a problémamegoldó képességedet

Cummings úgy véli, hogy "a legértékesebb kollégák minden cégnél jellemzően azok, akik gyorsan felismerik a felmerülő problémákat, majd azonnal elkezdenek azon munkálkodni, mi lehet a megoldás. A kíváncsi és találékony álláskeresők nagyszerű munkát végeznek."

Találd meg az örömödet a munkában

"Minden pénzügyi megtérülésnél jobban szerettem, amit csinálok – értéket és munkahelyeket teremtek" – írja Cummings a könyvben, hozzátéve, hogy azoknak az embereknek, akik "pusztán a pénzért belevetik magukat valamibe, keserves küzdelem lesz az élet.

A vállalkozás titka abban rejlik, hogy olyasmit csinálsz, amiért rajongsz"

- tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.