Monacóban található a világ leghíresebb kaszinója, a helyiek mégsem tehetik be a lábukat

Forrás: Shutterstock -
kaszinó utazás törpeállam monaco Monte-Carlo
Ha utazásról van szó, rendkívüli módon izgatják az emberek fantáziáját a törpeállamok, melyeket egyedi törvényeik tesznek különlegessé. Lássuk a legérdekesebb tényeket!

1. Monaco

Monaco a világ második legkisebb szuverén állama, körülbelül 40 ezer ember lakja. A hercegség legismertebb lakó- és üdülőövezete Monte-Carlo, itt található a világ leghíresebb kaszinója, ahova csak külföldiek léphetnek be, a kormány szabályai ugyanis tiltják a helyi lakosokat a szerencsejátékoktól. A kaszinó bejáratánál útlevél-ellenőrzés zajlik.

Monacóban található a világ leghíresebb kaszinója, a helyiek mégsem tehetik be a lábukat Forrás: Shutterstock

2. Lichtenstein

Amilyen kicsi, olyan nagy a jólét Lichtensteinben. Kevesen tudják, de ez a világ egyik leggazdagabb országa, ha a lakosok vagyonát nézzük, köszönhetően a viszonylag alacsony adókulcsnak. Évente egyszer, Liechtenstein nemzeti ünnepén, augusztus 15-én az összes lakos együtt bulizik a hercegi palotában, ahova II. János Ádám herceg és fia, Alajos herceg hívja meg mind a 39 000 lakost.
Minden lakosnak hivatalos ebédszünet jár déltől 13:30-ig, 90 percben pihenhetik ki magukat. És tényleg pihenniük kell, ugyanis ebben a napszakban senkinek sem szabad hangoskodni, ahogy este 10 óra után sem.

Vaduz és a hercegi kastély Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

3. Andorra

Andorra fővárosa, Andorra la Vella 1023 méteres magasságban fekszik, ezzel Európa legmagasabban fekvő fővárosa. Az ország rengeteg turistát vonz, amilyen kicsi, olyan sok a itt lehetőség. Kiváló úticél annak, aki síelni vagy snowboardozni szeretne, de csodálatos hegyi kerékpárutak is vannak, valamint pazar termálforrások is találhatók országszerte. Andorra Európa egyik legjobb fürdőhelye is, Dél-Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Caldea Spa is itt található.

Andorra la Vella, a hegyek ölelésében Forrás: Armando Oliveira/Shutterstock

Máltáról, San Marinóról és a Vatikánról is olvashatsz érdekességeket a Travelo cikkben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.