Öt brit uralkodót látott, két világháborút élt át - a 107 éves Edna néni elárulta a hosszú élet titkát

élet hosszú élet titka titok
Az 1916-ban született Edna Walmsley két világháborút és két világjárványt élt túl. Az 107 éves néni szerint a titok a jó ételekben rejlik. 

Edna Walmsley 1916. október 9-én született, az I. világháború 2. évében. A 107 éves asszonyról úgy tartják, ő a legidősebb nő Lancashire-ben. Az özvegy jelenleg az oswaldtwistle-i Pendle Brook Gondozóház lakója, aki az otthonban arról híres, hogy szinte mindig van a kezében egy csésze tea.

Az egykori szakácsnő, aki a közelmúltban ünnepelte 107. születésnapját, elárulta, mit tekint hosszú élete titkának.

„A hosszú élet titka az, hogy mindig is jókat ettem és jó étvágyam volt. Anyám mindig jó ételt adott nekem. Soha nem voltam éhes. És a költészet. Mindig is szerettem a költészetet”– árulta el a titkát Edna néni, aki öt királyt is megélt. V. György király (1910-1936), VIII. Edward király (1936), VI. György (1936-1962), II. Erzsébet királynő (1952-2022) után most III. Károly uralkodása alatt éli életét.

A dédnagymama azon kevesek közé tartozik, akik két járványt is túlélt: a spanyolnátha 1918-1919-es hullámát, és a közelmúltban a Covidot.

Edna és néhai férje, Clifford három gyereket neveltek fel együtt, Andrew-t, Adrienne-t és Alysont. Három unokája van, Christopher, Stephen és Nicholas, valamint négy dédunokája, Fred, Alice, Jack és Finn.

Az idős hölgy szeret olvasni, verset írni és keresztrejtvényt fejteni, és még mindig el tudja mondani az iskolában tanult verseit.

A 90-es éveiben is nagyon élvezte a jógát, és lelkes utazó volt, ellátogatott Bécsbe és Düsseldorfba, sőt egyedül utazott el Indiába.

„Elképesztő hosszú távú memóriája van, és képes szóról szóra elmondani az iskolában tanult verseket. Éles szeme és jó humora van, abszolút öröm a velet töltött idő" – mondta el Ednáról a Pendle Brook programszervezője, Claire Rothwell.

A legtovább élt brit, a jelenlegi rekorder Charlotte Hughes volt, aki 115 évesen és 288 naposan halt meg 1993-ban. Nagy Britanni jelenleg legidősebb embere pedig Ethel Caterham a surrey-i Ash Vale-ből, aki idén augusztusban ünneplte 114. születésnapját – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.