Heti 2500 forintot költ az egykori szakács: úgy véli, az élelmiszerek a lábunk előtt hevernek, csak észre kell venni

Forrás: Shutterstock/Puttography -
Christian Amys gomba életmód étel koronavírus
A 41 éves Christian Amys 2020 márciusában – a koronavírus járvány idején – hagyta ott a munkahelyét és úgy döntött, egészen más módon fog megélni. A korábban szakácsként dolgozó férfi azóta mindössze heti 5 fontot — ami körülbelül 2500 forintnak felel meg — költ a boltban, a többi ételt, amiből főz Brighton utcáin és a parkokban, valamit a természetben szedi össze.

Christian elmondta, hogy rengeteg mindenért csak le kell hajolnia, az ételei nagy része pedig növényekből áll. Talál gombát, hagymát, de még tengeri herkenytyűket is. Becslése szerint heti 50 fontot takarít meg az élelmiszeren. Csak olyan alapvető dolgokra költ, mint a kávé, a tej vagy a vécépapír.

Christian azt állítja, felesleges boltba járni, ha másképp is lehet ételhez jutni Forrás: Shutterstock/Puttography

Christian az életmódjáról ma már heti rendszerességgel tart workshopokat, megmutatja az embereknek, hogyan találhatnak ehető dolgokat a természetben. A leggyakoribb, amiből főz és teljesen ingyen van, az a gomba, ami egyébként roppant egészséges, a hínár, a diófélék és gyümölcsök, valamint a gyógynövények, amelyeket szintén több féle módon fel lehet használni és még hasznosak is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.