Kiderült, miért sárgulnak be idővel a párnák, és az is, mit tehetünk ez ellen

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Ellyy/Shutterstock. No use without permission./Ellyy -
sárgulás sárga párna fehérítés párna
A frissen vásárolt, hófehér párnák elég gyorsan besárgulnak az ember feje alatt, és ettől az ágyneműhuzat sem véd meg. Miért történik ez, és mit lehet tenni ellene?

Arról, hogy egy párna gusztustalanul besárgul a használója tehet. Álmunkban sokszor izzadunk, folyik a nyálunk, és a haj- illetve testzsírunkat is az ágyneműbe dörgöljük. Mivel - jó esetben - napi 8 órát nyugszik a fejünk egy párnán, fontos lenne a higiéniára is figyelmet fordítani.

Fabio Perrotta, a Dreams ágyakkal és ágyneműkkel foglalkozó angol üzletlánc kereskedelmi igazgatója elmondta, a párnák sárgulásáért több tényező is felelős, többek között az izzadság, a testápolók, az arckrémek és a poratkák felgyülemlése. Hozzátette, a férfiak párnái mindig rosszabbul néznek ki, mint a nőké és a gyerekeké.

Arról, hogy egy párna gusztustalanul besárgul csak a használója tehet. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Ellyy/Shutterstock. No use without permission./Ellyy

„A férfiak kozmetikumai, mint a hajzselé vagy wax gyakran kerülnek a párnákra, ez pedig elszíneződéshez vezet. Ezen kívül a hormonális különbségek is szerepet játszhatnak, más a bőrük és másképp is izzadnak, mint a nők. A férfiak arcszőrzete is felelős lehet a párna erősebb elszíneződéséért, jobban beledolgozza a textilbe a kémiai anyagokat" - mondta a Mirrornak Perrotta. A szakértő hozzátette, szerencsére van egy nagyon olcsó és egyszerű módja, hogy kezeljük ezt a problémát.

Ha pár órára napfényre helyezzük a párnát, az segíthet a természetes fehérítésben, de eredményesek lehetünk akkor is, ha szódabikarbónával vagy citromlével súroljuk át a foltokat. Mosás előtt azonban minden esetben el kell olvasni a használati utasításokat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.