Sosem sikerült a "menzás" tejbegríz? Ezzel a recepttel megközelítheted a vágyott ízt és állagot

nosztalgia recept menzás tejbegríz felvizezés kakaópor
Szinte mindannyian nosztalgiával emlékszünk vissza a menzás tejbegrízre és a gyerekeink is szeretik, de mi magunk nem biztos, hogy ugyanúgy el tudjuk készíteni. 

Bár ha a főztünk nem is lesz teljesen olyan, mint az ovis, sulis tejbegríz, van recept, amivel megközelíthetjük. A Mindmegette - ahol a pontos receptet is megtalálod - kikísérletezte a leginkább hasonlító változatot, és annyit elöljáróban elárulunk, a felvizezés mellett némi margarinos kiegészítés és persze a cukrozott kakaópor a tetején segít elérni a menzáshoz leginkább közelítő tejbegríz ízt és állagot.

Fotó / 123RF

Az iskolai menzán a tejbegrízen kívül voltak olyan ételek, amelyek után mind a tíz ujjunkat megnyaltuk. Ilyen volt a lekváros bukta, a csokis piskóta vagy a csirkecomb rizibizivel. De voltak olyan fogások is, amit sok-sok év távlatából is legszívesebben elfelejtenénk. Ilyen volt például a finomfőzelék, amiért nem sokan álltak sorba kétszer, de a menzás tarhonyás hús és spenót is csak kevesek kedvence volt. A legkevésbé népszerű menzás ételekről itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.