Scrooing: a randitrend, mely tönkreteszi a karácsonyodat

Forrás: Shutterstock/Just Life -
karácsony scrooing ajándék magazin szakítás
Úgy érzed, a karácsony a legjobb alkalom, hogy bemutasd a párodat a szüleidnek? Azon agyalsz, milyen meglepetést rakj a pasidnak a fa alá, milyen eredeti ajándékal lepd meg a barátnődet? Úgy érzed, ő az igazi, szerelmetek egy életre szól? Legyen igazad! Talán a te karácsonyodat nem teszi tönkre a scrooing...

Ha nem olvastad Charles Dickens regényét, a Christmas Carol, magyaruk Karácsonyi ének akkor is biztosan ismerősen cseng, hiszen a Disney-filmet talán ember nincs a Földön, aki ne látta volna. A történet főhőse, Ebenezer Scrooge, a hideg szívű, karácsonygyűlölő fösvény, aki szenteste nem várt látogatókat kap: megjelenik nála volt üzlettársa, Jacob Marley szelleme, majd a múlt, a jelen és az eljövendő karácsony szellemei is látogatást tesznek az öreg uzsorásnál. Scrooge, miután tükröt tartanak neki, megváltozik, kedvesebb, szelídebb emberré válik.

A scrooing róla kapta a nevét. A roppant kellemetlen jelenség lényege, hogy amikor már azt hinnéd, sínen van a kapcsolatod és lesz egy szuper karácsonyod együtt a szerelmeddel, készülsz ezerrel, hogy bemutatod a szüleidnek, a családodnak, keresed a legeredetibb ajándékot, amit látva reményeid szerint majd kiugrik a bőréből, egyenesen a nyakadba, derült égből villámcsapásként közli veled: szakítani akar.

Mi áll a jeleség hátterében?

A scrooing nem véletlenül kapta a híres fösvényről a nevét, a jelenség hátterében ugyanis az áll, hogy a párod kicsit jobban szereti a pénztárcáját és annak tartalmát, mint téged. Azaz, hogy elkerülje, hogy drága vagy bármilyen ajándékot kelljen vennie neked, inkább szakít.

A scrooing amikor már azt hinnéd, sínen van a kapcsolatod és lesz egy szuper karácsonyod derült égből villámcsapásként közli veled: szakítani akar Forrás: Shutterstock,

Nem kizárt, hogy tökéletesnek hitt szerelmed valóban imád, szexuális téren is igencsak elégedett a kapcsolatotokkal, vannak közös hobbijaitok, szeret veled időt tölteni, na de, hogy nagy összeget költsön ajándékra, az már megfontolandó. Azt mégsem mondhatja, hogy sajnálja tőled azt a párezer forintot, amennyibe az ajándékod kerülne, nem vetne rá jó fényt, inkább mondvacsinált okokkal véget vet a kapcsolatnak, mielőtt túl sokba kerülnél neki.

Egy másik lehetőség, hogy elvan veled az embered, egy ideje már randiztok, jól érzi magát a társaságodban, csak éppen valaki mással még szívesebben tölt időt. Magyarul, két vagy több vasat tart a tűzbe, és amikor arról van szó, hogy jó nagyra kellene kinyitnia a pénztárcáját, dönt, kire költse el az ajándékra szánt pénzt. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: nem rád.

Na, és akkor itt a harmadik opció, amit nevezhetünk akár a pofátlanság magasiskolájának is (de ettől még sajnos létezik és jó páran élnek is a lehetőséggel): a kapcsolat szüneteltetését kéri a kicsit sem kedves kedvesed, hogy aztán a karácsony, és ha mód van rá, a Valentin-nap elmúltával megvilágosodva próbálja visszakuncsorogni magát az életedbe. Csak átmenetileg akar szakítani veled, egyszerűen azért, hogy elkerülje az ünnepeket. Bizony, vannak számító emberek...

És persze az is lehet, hogy talán nem is annyira smucig a választottad, mint amilyen gyáva vagy bizonytalan. Előfordulhat, hogy a szakítás oka nem elsősorban a spórolás, hanem a gondolat, hogy meg kell ismerkednie a családoddal. Ijesztő lehet számára a tudat, hogy ha bemutatod, komolyabban veszed a kettőtök viszonyát, mint ő, a családba kerülés a véglegesség érzését keltheti benne, aki még nem köteleződött el feléd.

Sosem esik jól, ha kiderül, hogy a másiknak nem vagy olyan fontos, mint ő neked Forrás: Shutterstock/Just Life

A scrooing fájdalmas, de számodra igazi karácsonyi ajándék lehet

Sosem esik jól, ha kiderül, hogy a másiknak nem vagy olyan fontos, mint ő neked, ehhez még karácsonynak sem kell lennie. A szakítás mindig fáj egy kicsit, akkor is, ha inkább csak a büszkeségedet sérti, pláne, ha valóban többet láttál a kapcsolatba, mint amennyi valójában volt benne. De ne feledd, a scrooinggal nyertél is. Egyrészt, tapasztalatot, lám, vannak még aljas emberek, másrészt időben kiderült, hogy akit szeretsz, nem az az ember, akire valójában vágysz, vagy akivel tényleg szintet akarnál lépni. Inkább derüljön ki az első közös karácsony előtt, azaz helyett, mint később, amikor már jobban beleélted magad az „ő az” érzésébe.

És valóban tapasztalat, ami segít, hogy megértsd, hogy sosem szabad a karácsonyhoz romantikus téveszméket vagy események reményét társítani, hagyd meg az ünnepet annak, ami, ne azon járjon folyton az eszed, hogy talán most sikerül, talán tényleg ő az igazi, akit bemutathatsz a szüleidnek az ünnepi asztalnál. Éld meg a pillanatot, hiszen ami valódi, az az ünnepektől függetlenül, bármikor az, ami pedig csak futó kaland, időtöltés, szórakozás, az karácsonykor sem lesz más.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.