Megkeserítik az életed a csótányok? Íme, néhány egyszerű tipp, amit bevethetsz ellenük

szappan csótány bórax kávé
Ezek a szapora kártevők nem riadnak meg az emberek közelségétől, és köztudottan nehéz elkapni őket - ezért fontos tudni, hogyan lehet végleg megszabadulni tőlük.

A kártevőirtó szakértők szerint több olyan természetes szer is van, amik segítségével megszabadulhatunk a csótányoktól. Natasha Wright okleveles entomológus árulta el, melyek ezek.

Bórax és cukor

"A bórax azért hatékony a csótányfertőzés ellen, mert lassan kiszárítja a rovarok külső vázát, hatással van az emésztőrendszerükre, és végül elpusztítja őket" - mondja Natasha.

A rovarszakértő azt ajánlja, hogy keverjünk bóraxot és cukrot 3:1 arányban, és szórjuk el azokon a helyeken, ahol észleltük a kártevőt. Nagyon fontos azonban, hogy a háziállatok és a gyerekek ne férjenek hozzá ehhez a keverékhez.

Szabaduljunk meg a csótányoktól Forrás: Shutterstock

Borsmentaolaj

A borsmentaolaj az egyik leghíresebb kártevőirtó szer a piacon, így nem meglepő, hogy ez a szer a csótányfertőzés gyógyításában is hatékony.

"A borsmentaolajos spray nem mérgező módon riasztja el a csótányokat, és gyermekek közelében is biztonságosan használható" - mondja Natasha. A szakértő azt javasolja, hogy 15 csepp borsmentaolajat keverjünk össze 3 deciliter vízzel, majd permetezzük a fertőzött terület köré.

Mosogatószer

„A víz és a szappan keveréke képes megfojtani és elpusztítani a csótányokat, és különösen hatékony a német csótányok ellen. Keverj össze négy evőkanál mosogatószert egy liter vízben, és permetezd be vele azokat a helyeket, ahol aktivitást észleltél" - mondja az entomológus.

Kávézacc

A megmaradt kávézaccot is felhasználhatjuk e kártevők elriasztására - de nem úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk. A csótányokat vonzza az őrölt kávé aromája - vagyis ez tökéletes csapda a számukra.

„Először is, tegyük a kávézaccot kis papírpoharakba. Ezután helyezzük ezeket a csészéket vízzel töltött üvegekbe, ezeket pedig azokra a területekre, ahol már láttunk bogarakat' - tanácsolja Natasha. Az illat csapdába csalogatja a kártevőket, ahonnan nem tudnak elmenekülni, így másnap megszabadulhatunk a tartalmuktól.

Citromlé

A szakértő azt javasolja, hogy két-három evőkanál citromlevet adjunk néhány liter vízhez egy vödörben, majd keverjük össze, és mossuk át a problémás területeket egy felmosórongy segítségével - írja a Homes and Gardens.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.