Egyszerű módszerekkel riaszthatod el a patkányokat a kertedből: olcsó és hatékony tippek

Forrás: Shutterstock -
patkány növény kert menedék
A hőmérséklet csökkenésével a rágcsálók, köztük a patkányok, valószínűleg megfelelő menedékhelyeket keresnek a kertben. Szerencsére számos módszer létezik az állatok elriasztására.

A hőmérséklet csökkenésével a rágcsálók, köztük a patkányok, megfelelő menedékhelyeket keresnek. Szerencsére számos módszer létezik az állatok elriasztására.

A patkányok gyakran elbújnak a terasz alatt, üvegházakban vagy fészerekben, és meglehetősen nehéz észrevenni őket. Gyanakodhatunk a jelenlétükre, ha a kertben a falak és kerítések mentén alagutakat, lyukakat találunk, de az apró ürülék, valamint a lerágott fán lévő fognyomok is biztos jelei annak, hogy patkányok telepedtek a kertünkbe.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

A legjobb a megelőzés

A legjobb természetesen, ha megpróbáljuk elejét venni a problémának, ehhez pedig különböző növényeket érdemes telepíteni a kertünkbe. A menta visszataszító a patkányok számára, ugyanakkor nem szeretik a fokhagyma illatát, valamint a macskamentáért és a levenduláért sem rajonganak, de borsmentaolajat is használhatunk - írja az Express.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.