Isteni kávékülönlegességek karácsonyra - Receptek

Forrás: Shutterstock -
karácsony kávékülönlegesség méz fahéj kávé
Van, aki a sima eszpresszóra esküszik, más el sem tudja képzelni a kávét tej nélkül, sokan pedig a tejszínt részesítik előnyben. Most, a karácsony közeledtével érdemes beszerezni néhány plusz alapanyagot, és különlegesebben ízesíteni a feketét. 

A család kedvence lehet például a

mézes-fahéjas karácsonyi kávé.

Hozzávalók 2 személyre:

• 2 csésze frissen lefőzött, erős kávé
• Fél csésze zsíros tej
• 2 evőkanál méz
• Késhegynyi őrölt fahéj
• Egy csipetnyi őrölt szerecsendió
• Pár csepp vaníliakivonat

Így készítsd el:

Egy kisebb edényben keverd össze a tejet és a kávét a mézzel, a fahéjjal és a szerecsendióval. Forrósítsd fel, de ne forrald. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a vaníliakivonatot, és máris tálalhatod.

Igazi ínyencség karácsonyra a mézes-fahéjas kávé Forrás: Shutterstock

Ha esetleg alkohollal bolondítanád meg a kávédat, a Diéta és Fitnesz oldalán ehhez is találsz tippet.

A kávé az egyik legnépszerűbb és legismertebb italunk. Néhány évszázad alatt a világ minden pontján megismerték és megszerették finom illatáért, frissítő, élénkítő hatásáért, mennyei ízéért. A kávé történetéről itt olvashatsz. Ebben a cikkben pedig hat trükköt mutatunk, hogy még nagyobb élmény legyen a kávézás.

Ha pedig szereted a kávét, de zavarba jössz, ha háromnál többfél verzióval találod szemben magad az itallapon egy kávézóban, és hirtelen azt sem tudod, hogy mit kérjél, akkor ez a cikkünk neked szól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.