A tökéletes buli titka: kerüld a szokásos szervezési hibákat

Forrás: Yulia Grigoryeva/Shutterstock -
karácsony tippek parti vendég megszervezés
Itt az ideje az süti sütésének, a lakás dekorlásának, az ajándékvásárlásnak és a vidám emlékek legyártásának. Ez utóbbi azonban kétséges, ha a karácsonyi parti szervezése is csak strresszt jelent.

A megfelelési kényszer miatt a karácsonyi partik megszervezése sokkal nagyobb nyomással jár, mintha az év más részében szervzne bulit az ember. Mindennek tökéletesnek kell lennie, a dekoráció, a menüsor, az ajándékok... Ember legyen a talpán, aki ezt nyugodtn végig tudja csinálni.

Márpedig lehet ez sokkal könnyebb, legalábbis ezt mondja a Huffington Postnak nyilatkozó partiszervező szakember, aki ad néhány tanácsot a karácsonyi őrületben a megőrülés ellen.

A karácsony szellemisége a legfontosabb Forrás: Yulia Grigoryeva/Shutterstock

Ne hagyj mindent az utolsó pillanatra

A halogatás nagy hiba, az élet minden területén visszaüt, de egy családi vagy baráti összejevetel esetében elég látványos hátulütőkkel is járhat. Az előkészületek nagy része korábban is elvégezhető, amit segíthet, ha listát írsz a teendőkről, sorrendet állítasz fel és a buli előtti napokban elkezded kipipálni az elvégzett feladataidat.

Ne vállalj többet annál, mint amennyit elbírsz

Csa annyi bulit és annyi embert vállalj be, amennyit tényleg elbírsz. Nem kell udvariaskodni, vannak még mások is a családban és a baráti körödben, akik vendégül tudjá látni a többieket, nyugodtan tegyél le a teherből.

Kérj segítséget

Attól, hogy nálad lesz a nagy esemény, még nem kell mindent egyedül csinálnod. Találd ki, mi az, amit te akarsz megoldani, mondjuk az ételkészítés, sütés stb., de a dekorációt bízd rá a család más tagjaira. Az sem az ördögtől való, ha nem minden sütemény, sós ropogttnivaló lesz házi készítésű, bátran szerezz be a cukrászdából nassolnivalót, ha neked már nincs időd foglalkozni vele.

Ne most próbálj ki új recepteket

Az ember szereti elkápráztatni a vendégeit, de talán nem a karácsonyi partik előtt érdemes újdonságokkal kísérletezni. Ha valami nem úgy sierül, ahogy tervezted, nagy lesz a csalódás, ezért inkább olyan ételekből álljon a menü, melyeket magabiztosan el tudsz készíteni, időre. Az összejövetel többi részét se bonyolítsd túl. Tudod: a kevesebb több.

Maradj nyugodt akkor is, ha valami balul sül el

Nem sikerült minden úgy, ahogy szeretted volna. Fel a fejjel! A lényeg a jó hangulat, meghitt, csendes, vagy éppen vidám ünneplés. Ha te nyugodt maradsz, a vendégeid jól érzik majd magukat. Nincs az a sótlan étel, törött pohár, akármilyen hiba, ami a szeretettel teli légört, a karácsony szellemiségét tönkreteheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.