Szokatlan módszert javasol a szakértő az elalváshoz: a trükk, amire nem is gondolnánk

praktika módszer éjszaka elalvás
Sokan küzdenek az elalvással, de egy szakértő elárult egy szokatlan módszert arra, hogy gyorsan el tudjunk aludni éjszaka.

Tudjuk, hogy az elegendő alvás fontos az egészségünk és a jólétünk szempontjából, de néha lehetetlen feladatnak tűnik. Akár kísértésbe esünk, hogy megnézzük az Instagram-értesítéseinket, akár csak még egy epizódot szeretnénk megnézni a kedvenc sorozatunkból, megannyi tényező van, ami megakadályozhatja, hogy elszenderedjünk.

Ha nehezünkre esik az elalvás, próbáljuk ki ezt a módszert Forrás: Ketut Subiyanto / Pexels

Bizonyos lefekvés előtti praktikák sokkal könnyebbé tehetik az elalvást, és lehetővé tehetik, hogy felfrissülve ébredjünk. Az egyik szokatlan módszer, amit bevethetünk a jobb alvás érdekében az, hogy kényszerítjük magunkat arra, hogy ébren maradjunk, ami kontraproduktívnak hangzik, mégis működik. Dr. Daisy Mae, a Get Laid Beds alvásszakértője elmondta: "Valójában van egy kifejezés ennek leírására, ami a »paradox szándék«. Ez azt jelenti, hogy kihívás elé állítod magad azért, hogy ébren maradj, ami becsapja az elmédet."

Azt ajánlotta, hogy feküdjünk le az ágyba, tartsuk nyitva a szemünket, és mondogassuk magunknak a következőket: "nem alszom el", vagy "nem fogok elaludni". „A szemizmainknak gyorsan el kell fáradniuk, és remélhetőleg pillanatok alatt elalszunk" - osztotta meg a szakértő a Mirroron.

Ez is érdekelhet:

Forgolódsz, álmatlanul fekszel éjszaka? Egy egyszerű trükkel véget vethetsz a kialvatlanságnak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.