Ötvenes nőként párt találni? - Jobban kell az önismeret, mint valaha

Forrás: Shutterstock -
társkeresés online társkeresés egyedülálló
Azt gondolnánk, hogy a randiappok világában sokkal könnyebb párt találni, mint korábban, de úgy tűnik, ez nem így van. A fiatalok úgy érzik, szinte képtelenség kiszűrni, hogy ki az, aki csak kalandot szeretne, és ki az, aki valóban kapcsolatra vágyik. A középkorú nők zöme pedig egyenesen úgy gondolja, reménytelen vállalkozás a társkeresés. Sokuk úgy véli, semmi esélye nincs a szerelemre. Nézzük, miért látják ilyen sötéten a jövőt? 

Az 50-es éveiben járó nők tényleg csapdában vannak, ami az ismerkedést illeti? A párkapcsolatokról pedig ne is beszéljünk? Nincs remény számukra? Persze, hogy van, de előbb tisztázzuk, miért gondolják sokan ebben a korban, hogy esélyük sincs párt találni.

"Az 50-es évek a senki földje, függetlenül attól, hogy házas, elvált vagy özvegy az ember. Már nem vagy igazán fiatal, de nem is vagy igazán öreg. Ugyanez a problémám vásárláskor: vagy túl fiatalosnak vagy túl öregesnek tűnnek számomra a ruhák, nagyon nehéz választanom közülük"

Az ötvenes nők keménynek, magabiztosnak tűnnek, de ők is vágynak a szerelemre. Forrás: Shutterstock

Az 50 év feletti nők tudják, mit és kit akarnak!

Egy olyan társadalomban, ahol úgy tűnik, hogy a párkapcsolat hierarchikusan a legfontosabb helyet foglalja el az életben, a legtöbben mindent megtesznek, hogy társra találjanak. Ám ha a nő túl határozott, tudja, hogy mit akar és tesz is érte, ráadásul van egy jól menő állása, klassz fizetése, mégsincs társa, akkor ott valami nagy gebasz van – gondolhatják a férfiak. Sokan megijednek a felelősségvállalástól, pedig egy párkapcsolatnak pont ez az egyik lényege. Amint kiejti a száján a nő, hogy mit szeretne a következő öt évben, lehet, a randipartner lelécel.

Már megvan mindenük

Pénzügyi és érzelmi függetlenség, önálló élet, hobbik, barátok és karrier – az 50 év feletti nőknek ez többnyire mind megvan. A férfiak úgy érezhetik, nem tudnak már mit adni nekik, félnek az elvárásoktól, így az elköteleződéstől is.

Nem túl befogadóak

Egy ötvenes nő, ha már sokat csalódott, nehezen nyílik meg, nem feltétlenül barátkozik, többen karrieristák is, a háztartásvezetés a prioritási lista aljára kerül. Ha enni szeretnének, étterembe mennek, ahol pedig elkelne a férfikéz, szakembert hívnak. Azt állítják: nincs szükségük segítségre, de a lelkük mélyén vágynak a szerelmre, párkapcsolatra.

A középkorú nőknek már megvan mindenük, egyedül is jól érzik magukat, legalábbis ezt állítják... Forrás: Shutterstock

A megoldás a változás

  • Ha azt tapasztalod, hogy hiába a párkeresés és a rengeteg munka, még sem történik semmi, egyszerűen csak törj ki a csendből! Mozdulj ki, sétálj, menj el futni, élvezd a pillanatokat! Magadon kell dolgoznod ahhoz, hogy megtaláld leendő társadat. Nem lehetsz te mindig mindenben a legjobb, ne védd magad saját pajzsoddal és ne mondj le találkákat csak azért, mert te már "öreg" vagy ehhez! Ki kell alakítanod az új szokásaidat és a teljesen új hozzáállásodat is.
  • Légy befogadó! Engedd meg magadnak, hogy érezz! Biztosan sokat csalódtál már a férfiakban, az életben, az is lehet, hogy még sokszor fogsz. De meg kell adnod magadnak az esélyt a szerelemre.
  • Próbálj meg ismerkedni rendezvényeken, a színházban, ülj be egyedül moziba vagy menj el táncolni, élj, szórakozz! Ha boldog vagy, könnyebben kapcsolódsz, és könnyebben kapcsolódnak hozzád mások is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.