Megvan a legnépszerűbb magyar szilveszteri szálláshelyek listája

Fotó: Polyák Attila - Origo -
turista Szilveszter szálláshely vendégéjszaka Mátra-Bükk
Az év utolsó hétvégéjére már eddig 11%-kal több előfoglalás érkezett, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a több mint 365 ezer vendégéjszakából 207 ezret vidéken, míg 158 ezret Budapesten terveznek eltölteni az utazók. Tavalyhoz képest 14%-kal több foglalás érkezett az év utolsó napjaira a fővárosba. A vidéki desztinációk közül legtöbben a Balatont vagy a Mátra-Bükköt választják.

A legnépszerűbb szálláshelyek ezúttal is a hotelek, amelyekben 2022-höz képest mintegy 10%-kal nőtt az előfoglalások száma. A szilvesztert utazással összekötni vágyók körében a 2 éjszakás, 2 fős előfoglalások a legjellemzőbbek.

Az NTAK adataiból az is kitűnik, hogy

a külföldről érkezők 72%-a Budapesten kikapcsolódva lép át az újévbe.

Legtöbben várhatóan Olaszországból, Spanyolországból és Németországból érkeznek, de Franciaországból és az Egyesült Királyságból is számos turista ünnepli majd a szilvesztert a magyar fővárosban.

A külföldről érkezők 72%-a Budapesten kikapcsolódva lép át az újévbe. Fotó: Polyák Attila - Origo

A fővároson kívüli szálláshelyek összességében 12%-kal magasabb hazai szálláshelyi forgalomra számíthatnak 2022 azonos időszakához képest. A nemzetközi vendégek foglalásai pedig még ennél is nagyobb mértékben, 13%-kal emelkedtek. A vidéken előjegyzett vendégéjszakák 77%-át, összesen 160 ezer éjszakát a hazai utazók foglalták le, a külföldi vendégekhez pedig 47 ezer vendégéjszaka köthető.

A vidéki desztinációk közül – ahogy tavaly – az óév utolsó hosszú hétvégéjén is a Balaton és a Mátra-Bükk szálláshelyei örülhetnek a legtöbb vendégnek. Idén a dobogóra került Bük-Sárvár, amely jelentős vendégforgalomra számíthat az előfoglalások alapján. A legnagyobb bővülést Mátra-Bük könyvelheti el, ahová az ünnepi hétvégére közel 4 ezer vendégéjszakával több foglalás érkezett, mint az előző évben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.