Néhány perc alatt eltávolítja a vörösbor okozta foltot a szokatlan trükk

Forrás: Shutterstock -
trükk folt eltávolítás vörösbor fehérbor
A vörösbor makacs foltot tud hagyni, amit nagyon nehéz eltünteni: íme, egy trükk, amit rögtön érdemes bevetni. 

A vörösbor hagyja az egyik legmakacsabb foltot, nagyon nehéz eltávolítani, és ehhez is az kell, hogy rögtön cselekdjünk. A világos szőnyegen vagy ruhán éktelenkedő vörös paca ellen is van bevethető trükk, csak nincs időnk a késlekedésre, ugyanis többnyire akkor működik, ha még frissen próbáljuk kiszedni az anyagból a vörösbor okozta nyomokat.

A vörösbor által okozott folt nagyon makacs Forrás: Shutterstock

A közösségi oldalon tették közzé a tippet, aminek működését sokan igazolták. A lényeg, hogy amint megtörtént a baj, öntsünk a foltra fehérbort. A fehérbor alkoholtartalma segít feloldani a vörösbor-pigmenteket, így könnyebben eltávolítható. Hagyjuk állni néhány percig, majd töröljük le papírtrölővel. Ha még mindig látjuk a foltot, adjunk egy kis szódabikarbónát a keverékhez.

Egyéb foltok eltávolítására a borotvahabot is javasolták - a felhasználók szerint ez az egyszerű, hétköznapi szer csodákra képes - írja az Express.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.