Pocsék ár-érték arány, fantáziátlanság: ételek, amiket a séfek biztosan nem rendelnének az étteremben

Forrás: Shutterstock -
étterem tanács előétel étel séfek
Csak egyszer élünk – tartja a mondás, éppen ezért sokan igyekszünk minél több előételt kipróbálni az éttermekben. De vajon miket érdemes inkább kihagyni? A séfek most elárulják a titkot. A mozzarella-rajongókat például nem sok jóval kecsegtetik. 

Sajt- és keksztálak

" Ehelyett gyakran jobban szeretem felfedezni a bonyolultabb, séf által készített ajánlatokat egy étterem étlapján, hogy megtapasztaljam az egyedi ízeket és technikákat" – folytatta. "A sült sajtrudakat sem érdemes megrendelni, nagyon rossz az ár-érték-arányuk" – tette hozzá.

Egy sajttálat otthon is el tudunk készíteni Forrás: Shutterstock

Kelbimbó

Ha nem ősz vagy tél van, jobb, ha kihagyjuk a kelbimbós ételeket a szakértők szerint.

Rántott tintahal

"Sosem rendelnék olyasmit, amikről tudom, hogy el tudom készíteni én is. Inkább olyanokat rendelek, amikről tudom, hogy otthon nem készíteném el. A rántott tintahal ebbe a kategóriába tartozik. Egyszer rendelem meg, hogy lássam, az étterem tudja-e, hogyan kell megfelelően elkészíteni, és ha igen, akkor hajlamos vagyok máskor is ezt enni" – magyarázta Mary Kiernan séf, a Syracuse-i Egyetem Falk College-ának élelmiszertudományi professzora.

Érdemes olyat rendelni, amit mi magunk nem készítenénk el. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2012 JIL Photo/Shutterstock. No use without permission./Jil Photo

Csiga

Bár a legtöbben nem rajongunk a csigák fogyasztásának gondolatáért, az escargot régóta ínyencségnek számít. Kiernan azonban azt mondta, hogy ez határozottan nem az ő világa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.