A fogorvos elárulta, mely időpontokban nem szabad fogat mosni: tönkreteheti a zománcot

Forrás: Dreamstime -
fogszuvasodás fogorvos fogmosás időpont fog
Bár mindannyian tudjuk, hogy fontos naponta legalább kétszer fogat mosni, egy fogorvos figyelmeztetett arra, hogy nem mindig ez a legjobb megoldás.

Mindannyian tudjuk, hogy fontos naponta kétszer fogat mosni - de kiderült, hogy van három konkrét időpont, amikor nem kellene.

A fogmosás a lepedék felhalmozódásának megállítása érdekében nagyon fontos, ha azonban nem megfelelően végezzük, ínybetegségekhez és fogszuvasodáshoz vezethet. Dr. Shaadi Manouchehri londoni fogorvos szerint

vannak olyan napszakok, amikor kifejezetten nem érdemes fogat mosni, mivel ez szuvasodáshoz vezethet.

Míg reggel fontos a fogak tisztítása, addig közvetlenül a reggeli elfogyasztása után nem szabad - figyelmeztetett. Ez azért van, mert a száj közvetlenül evés után "nagyon savas állapotban van". Tehát ha fogat mosunk, akkor ezt a savat dörzsöljük a fogakra.

Nem mindegy, mikor mosunk fogat Forrás: Dreamstime

Ugyanígy nem szabad közvetlenül hányás után sem fogat mosni. "A gyomor tartalma rendkívül savas, és a száj is nagyon savas állapotban van, így ha közvetlenül utána fogat mosol, azzal alapvetően a fogzománcodat koptatod" - mondta Dr. Manouchehri. Végül pedig nem szabad közvetlenül édesség vagy más cukros dolgok fogyasztása után fogat mosni, mivel ez tönkreteheti a fogzománcot. Dr. Manouchehri azt javasolja, hogy várjunk "legalább 60 percet".

Dr. John Hewitt, az Smmmile vezető fogorvosa a reggeli fogmosás legjobb időpontjáról szóló vitát lezárva kifejtette, hogy a fogmosást már ébredés után, ideális esetben 30 percen belül el kell végezni - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.