A multitasking már nem csak a szabadidőnkben és a munkahelyünkön nyer egyre nagyobb teret az életünkben, hanem felmérések szerint a fürdőszobában is. Felmérések szerint az emberek több mint fele a zuhany alatt mos fogat, így egyúttal elintézi a test- és szájápolást is. A szakemberek szerint - ahogy a zuhany alatti pisilés sem -  úgy ez nem tesz jót az egészségünknek. Eláruljuk, miért!

Bár sokan úgy vélik, hogy vizet takarítanak meg azáltal, hogy zuhanyzás közben mosnak fogat, ez nem így van. Hiszen, amíg a mosdónál környezetvédelmi szempontok miatt fogmosás közben sokan elzárják a vizet, zuhanyzás közben aligha. 

1. Fertőzéseket szedhetünk össze a zuhany alatti fogmosással

 A zuhanyfejről ugyanis olyan baktériumok és szennyeződések juthatnak a fogkefénkre és onnan a szánkba, amelyek gondot okozhatnak.

2. Tönkremegy a fogkefe  

Payal Bhalla szájápolási szakember a Metrónak elmondta, a forró víz kárt okozhat a fogkefénkben, így a sörték idő előtt tönkremehetnek. 

Minden esetben a mosdónál mossunk fogatForrás: Shutterstock/Gpointstudio

3. Fürdőszobai balesetek

A fogkrém - ami nem oldódik fel olyan gyorsan a vízben, mint a szappan, a tusfürdő vagy a sampon - csúszóssá teheti a zuhanykabint vagy a kádat, így könnyen elcsúszhatunk. 

+1 Egyéb fogkefebakik 

A felsoroltakon kívül az is fontos, hogy a fogkefénket ne a zuhanyzó, pláne ne a vécé közelében tároljuk. Az ezekről rájuk kerülő baktériumok különböző szájfertőzéseket okozhatnak. A szakember azt tanácsolja, a legideálisabb, ha a fogkefét zárt fürdőszobai szekrényben tároljuk, és csak a használat idejére vesszük elő.