3+1 ok, amiért soha, de soha ne a zuhany alatt moss fogat

Forrás: Shutterstock/Gpointstudio -
zuhany szájápolás baktérium fogmosás fertőzés
A multitasking már nem csak a szabadidőnkben és a munkahelyünkön nyer egyre nagyobb teret az életünkben, hanem felmérések szerint a fürdőszobában is. Felmérések szerint az emberek több mint fele a zuhany alatt mos fogat, így egyúttal elintézi a test- és szájápolást is. A szakemberek szerint - ahogy a zuhany alatti pisilés sem -  úgy ez nem tesz jót az egészségünknek. Eláruljuk, miért!

Bár sokan úgy vélik, hogy vizet takarítanak meg azáltal, hogy zuhanyzás közben mosnak fogat, ez nem így van. Hiszen, amíg a mosdónál környezetvédelmi szempontok miatt fogmosás közben sokan elzárják a vizet, zuhanyzás közben aligha.

1. Fertőzéseket szedhetünk össze a zuhany alatti fogmosással

A zuhanyfejről ugyanis olyan baktériumok és szennyeződések juthatnak a fogkefénkre és onnan a szánkba, amelyek gondot okozhatnak.

2. Tönkremegy a fogkefe

Payal Bhalla szájápolási szakember a Metrónak elmondta, a forró víz kárt okozhat a fogkefénkben, így a sörték idő előtt tönkremehetnek.

Minden esetben a mosdónál mossunk fogat Forrás: Shutterstock/Gpointstudio

3. Fürdőszobai balesetek

A fogkrém - ami nem oldódik fel olyan gyorsan a vízben, mint a szappan, a tusfürdő vagy a sampon - csúszóssá teheti a zuhanykabint vagy a kádat, így könnyen elcsúszhatunk.

+1 Egyéb fogkefebakik

A felsoroltakon kívül az is fontos, hogy a fogkefénket ne a zuhanyzó, pláne ne a vécé közelében tároljuk. Az ezekről rájuk kerülő baktériumok különböző szájfertőzéseket okozhatnak. A szakember azt tanácsolja, a legideálisabb, ha a fogkefét zárt fürdőszobai szekrényben tároljuk, és csak a használat idejére vesszük elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.