Kellemetlen szagok áradnak a mosógépedből? Szüntesd meg olcsó és természetes anyagokkal

Forrás: Pexels -
mosószerlerakódás szag penész szódabikarbóna baktérium
A mosógépből áradó rossz szagokat a penész és a baktériumok felhalmozódása is okozhatja. A nem megfelelő mosógéptisztítás miatt a kellemetlen szagok átterjedhetnek a tiszta ruhákra is. Ám a következő módszer segíthet, hogy a mosógép ajtaját kinyitva csalódás helyett csak a frissen mosott ruhák illatát érezd. 

Nincs annál rosszabb, amikor kinyitod a mosógép ajtaját, és ahelyett, hogy a frissen mosott ruhaillatot éreznéd, a mosógép áporodot bűze csapja meg az orrodat. Annál is inkább, mert a bűz penész és/vagy baktériumok jelenlétét is jelezheti, melyek a ruhákból az alkatrészekbe szoruló részecskék, szöszök, akár ételmaradványok miatt tudnak elszaporodni. Szerencsére a mosógépeket meg lehet tisztítani, és ezzel eltüntethetők a szagok is, nem beszélve arról, hogy ezzek meghosszabbíthatju a gép élettartamát is.

Forrás: Pexels

Az egyik brit ökotisztító cég alapítója, Laura Harnett a következőket javasolja, ha mosógéptisztításba fognál, de nem akarsz vegyszereket használni.

„Miután a gép minden alkatrészét külön-külön megtisztítottad, helyezz a dobba 500 g szódabikarbónát és egy csésze fehér ecetet és futtasd a gépet magas hőmérsékletű programon. Ez véglegesen elűzi a szagokat, a teljes gépet kezeli, elpusztítja a baktériumokat, a kimosott ruháid pedig újra friss illatúak lesznek, és a mosógéped is tovább lesz működőképes" – mondta el a szakember az Express.co.uk-nek.

A szódabikarbóna lágyítja a vizet, oldja a vízkő- és mosószerlerakódásokat és szagtalanítja a mosógépet. Ám a szakember szerint nemcsak a mosókonyhában használhatjuk eredményesen: alkalmas a koszos edények és serpenyők tisztítására, folteltávolításra, a törülközők puhítására és a lefolyók eltömődésének megszüntetésére is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.