Világítson napfénnyel!

Forrás: Velux.hu -
pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ablaktalan szobákat is beragyoghatja a nap VELUX fénycsatornával! Közismert, hogy a nappali fénytől nem csak derűsebbek és kiegyensúlyozottabbak, de egészségesebbek is leszünk. Miért ne világítsunk hát lakásunk minden helyiségében napfénnyel? Még az ablaktalan szobákat is beragyoghatják a napsugarak, ha VELUX fénycsatornákat építünk be.
Forrás: Velux.hu

Minden házban vannak olyan frekventált helyiségek, amelyek – bár feladatuk éppolyan fontos, mint a hagyományos élettereké – az épület belső részein helyezkednek el, így nincsenek ablakaik. Ezért a szükséges fényt még akkor is lámpákkal kell biztosítanunk, amikor egyébként odakint hét ágra süt a nap, ez pedig az áramfogyasztásban is érzékelhető növekedést okozhat. Sok folyosót, gardróbot vagy épp mellékhelyiséget alakítottak ki úgy, hogy nincs homlokzati faluk, illetve a tetővel sem állnak kapcsolatban.

Az ilyen helyiségek bevilágításához kínál egyedülálló lehetőséget a VELUX fénycsatorna, amely a fény 98 százalékát továbbítja olyan hatékonysággal, hogy egyetlen beépített szerkezet akár 6 négyzetmétert is megvilágít. A fénycsatorna a természetes fényt a tetőn keresztül vezeti be oda, ahol szükség van rá. A napsugarak pedig otthonosságot, nyitottságot hoznak élettereinkbe, helyiségeinket természetes melegséggel töltik meg. A VELUX fénycsatorna segítségével házunk minden részében átélhetjük a napszakok változásait, ami az esztétikai élmény mellett pozitív élettani hatással is bír.

Forrás: Velux.hu

Nappal jobban bevilágítja a teret, mint egy elektromos izzó, miközben utóbbival ellentétben – értelemszerűen – nem használ áramot, így a villanyszámlát sem terheli. Érdemes utánaszámolni a költségeknek, hiszen egy fénycsatorna, amely nagyban javíthatja otthoni komfortérzetünket, 4-5 év alatt megtérülhet; ehhez nyújt segítséget a velux.hu honlapon elérhető VELUX fénycsatorna kalkulátor, amellyel könnyedén kiszámolhatja az Önnek megfelelő termékmegoldás hozzávetőleges költségeit, és a fénycsatorna hatékonyságát a mesterséges világítással szemben. A fénycsatorna napsütésben, esőben, tiszta és felhős égbolt mellett egyaránt szolgáltat fényt, akár éjszaka is, hatékonyságát azonban a változó külső környezet mellett a tető hajlásszöge, a fénycsatorna tájolása és annak hossza is befolyásolják.

Forrás: Velux.hu

A VELUX fénycsatorna a legkorszerűbb fénytechnikai megoldásokat alkalmazza, s olyan, már kifejezetten bevált technológiák továbbfejlesztett változata, mint a népszerű fénytovábbító cső. Ugyanakkor nem csak az összeszerelése könnyebb, hanem világítási tulajdonságaiban megelőzi a korábbi szerkezetet. Ez az egyedülálló Edge Glow megoldásnak köszönhető: a belső bura átlátszó üveggyűrűje – amely a szórótest éle mentén fut – lényegesen jobban szórja a fényt a korábbi megoldásoknál.

A VELUX fénycsatorna emellett a ház karakterét sem változtatja meg, hiszen kívülről egy tetőablak képét mutatja, a belső térben pedig egy mennyezeti lámpára hasonlít – csak éppen ebben a lámpában maga a Nap a villanykörte. Fontos még hozzátenni azt is, hogy a beépített fénycsatorna semmilyen későbbi karbantartást nem igényel.

További információk: velux.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.