A konvektor új élete – Most akár spórolhat is vele!

Forrás: MVM NEXT -
spórolás konvektor MVM Next
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A konvektor sokak számára amolyan retró fűtési megoldás, azonban továbbra is vannak lakástípusok – pl. a régi építésű, kis alapterületű, normál belmagasságú garzonok –, amelyek fűtésére a konvektor a leggazdaságosabb.A korszerű fűtési rendszerek elterjedésével egyre inkább háttérbe szorultak a korábban népszerű gázkonvektorok, de lecserélésük helyett sok esetben korszerűsítéssel, nagyobb beruházás nélkül is megoldható a hatékonyságuk növelése.

Az Európai Unió – energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontokat mérlegelve – 2018-ban szigorította a konvektorokra vonatkozó követelményeket, azóta csak korszerű, vezérléssel ellátott konvektorokat lehet felszerelni és beüzemelni.

Magyarországon több százezer gázkonvektor található, melyek aktív használatban vannak. Ezek többsége 30-40 éves, hagyományos szerkezet, amelyek nem az új technológia szerint készültek. Ezek teljesítménye ugyan magas, de mivel korlátozottan szabályozhatók, gyakran vagy alul- vagy túlfűtenek. Ez nemcsak az optimális hőmérséklet fenntartása, hanem a gázfogyasztás és így a fűtésszámla szempontjából sem kedvező.

Forrás: MVM NEXT

Az MVM Next azoknak a gázkonvektor-tulajdonosoknak nyújt kedvezményes vásárlási lehetőséget, akiknek nincs módjuk a régi konvektort korszerűbb, szabályozható típusúra cserélni. A régi konvektorhoz egyszerűen csatlakoztatható vezérlőeszközzel és termosztáttal megoldható a konvektor szabályozása. Az alapcsomagban manuálisan szabályozható és könnyen kezelhető digitális termosztát van, míg a wifis csomagban lévő eszközökkel akár távolról, például egy mobiltelefonról is beállítható a lakás ideális hőmérséklete.

Az MVM Next a csomagokhoz most jelentős árkedvezményt biztosít. Sőt! A weboldalon található egyszerű kalkulátor segítségével bárki az otthonára szabva megnézheti a konvektorszabályozással elérhető megtakarítást is. A megtakarítás mértékét befolyásolja a lakás mérete, a lakók száma, hogy mire használnak még vezetékes gázt, illetve természetesen a lakók személyes preferenciái és szokásai is. Viszonyításképpen: egy 80 négyzetméteres, 2,5 szobás otthonban 3 szabályozható konvektorral egy év alatt kb. 15% gázfogyasztás-csökkentést lehet elérni.

Ugyan vélhetően már kevesebb van hátra az idei télből, mint amennyi eltelt, de érdemes előre gondolkodni. A kedvezményes termékek a készlet erejéig érhetők el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.