Félelem, reszketés vagy éppen adrenalinmámor – A világ legextrémebb vidámparkjai

adrenalin szülő extrém hullámvasút család élmény Vidámpark gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Adrenalin a gyerekeknek, rettegés a szülőknek – a világ legextrémebb vidámparkjaiban garantáltan életre szóló élményekben lesz részük a látogatóknak. Az alábbiakban összegyűjtöttük a kedvenceinket, te melyiket mernéd kipróbálni? 

Phantasialand – Németország

A Brühlben található Phantasialand több mint 28 hektáron kínál az idelátogatóknak mókát, kacagást, no meg halálfélelmet! A park egyik legextrémebb óriáshintája Talocan névre hallgat, az alábbi videó megnézése közben pedig nekünk konkrétan a hideg futkosott a hátunkon. Nem elég az egyébként is félelmetes felfüggesztés, az élmény fokozásáért a hinta alatt felváltva tör ki a tűz- és vízsugár.

Stratosphere Tower – Egyesült Államok

A Las Vegasban található vidámpark minden bizonnyal az egyik legelképesztőbb az egész világon. A parkot a Stratosphere szállodához tartozó 350 méter magas torony tetejére építették. A vidámpark mellett a toronyban egy forgó étterem is található, ami szintén rendkívül látványos: óránként körbefordul, ezzel gyönyörű panorámát kínálva a vendégeknek. Az extrém játékok kipróbálása csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Ferrari World – Egyesült Arab Emírségek

Ha imádod a Forma-1-et, akkor egyszer az életedben ide mindenképpen el kell látogatnod! Az Abu-Dzabiban található, 200 ezer négyzetméteres Ferrari World a Ferrari sportautómárka köré épül, a leghíresebb látványossága pedig a Formula Rossa, a világ leggyorsabb hullámvasútja. A kocsik a 100 km/óra sebességet két másodperc alatt érik el, újabb két másodperc múlva pedig a csúcssebességet, a 240 km/órát. Ehhez olyan, a repülőgép-hordozó anyahajókon is megtalálható, közel 21 ezer lóerős hidraulikus kilövőberendezést használnak, amely elég lendületet ad a gyorsuláshoz. Mindeközben pedig a kocsikban ülőkre 1,7 g gyorsulási erő hat.

Alton Towers – Anglia

Az Alton Towers, Európa egyik legnépszerűbb vidámparkja nem a szokásos, rózsaszín álomvilágot adja az idelátogatóknak. Sokkal inkább misztikus és hátborzongató, de éppen ez a különleges miliő adja a varázsát. Az itt található Smiler nevű hullámvasút egyébként Guinness-rekordernek számít, ez ugyanis a világ legtöbb hurokkal rendelkező hullámvasútja.

5 egyszerű lépés, amivel megváltoztathatod az életedethttp://www.life.hu/elmeny/20160303-par-lepes-amivel-egyszerubb-boldogabb-lesz-az-eleted-tippek-tanacsok-bakancslista.htmlA kiegyensúlyozott pillanatok sokszor csak rajtad és a hozzáállásodon múlnak. Pár apró lépéssel közelebb kerülhetsz egy boldogabb élethez. Élmény--Pózolás Disney-hősökkel, medenceszelfik Miamiból - Íme, a legtöbbet instagramolt szállodákhttp://www.life.hu/elmeny/20160226-a-legtobbet-instagramolt-szallodak-vilagszerte.htmlFantasztikus élmény megismerni egy másik ország kultúráját, történelmét, gasztronómiáját, ám a 21. században egy utazás nem lenne teljes akkor, ha nem osztanánk meg másokkal a legjobb pillanatainkat. Az Instagram a geotagek és hashtagek alapján nemrégiben közzétett egy listát azokról a hotelekről és resortokról, amelyek 2015-ben leginkább megragadták az emberek figyelmét. A következő fotók láttán neked is megjön a kedved egy tavaszi kiruccanáshoz! ÉlményOrigoÍme, 33 dolog, amitől te is boldogabb lehetsz!http://www.life.hu/elmeny/20160211-ha-ezeket-a-dolgokat-teszed-sokkal-jobb-lesz-az-eleted-pontok-melyeket-te-is-fogadj-meg.htmlA kutatás, melyből az derült ki, hogy akár hétköznapi tevékenységek is kiválthatnak belőlünk földöntúli örömet, öt évig tartott. Több tízezer ember vett részt a dologban, a végeredmény pedig igen tanúlságos. Élmény--Van élet a pucér csajokon túl! Legénybúcsú programok azoknak, akik inkább kihagynák a sztriptízbárokathttp://www.life.hu/elmeny/20160203-legenybucsu-programok-sztriptizbarok-helyett.htmlNehéz megszervezni egy olyan legénybúcsút, ami minden résztvevő számára különleges élményt nyújt, nem unalmas, nem fullad kollektív lerészegedésbe, és ahol nem a lengén öltözött táncosnők jelentik az esemény fénypontját. De akkor hogyan lehet kreatívan újragondolni ezt a már-már közhelynek számító témát? Megmutatunk néhány szórakoztató alternatívát! Élmény--Szaunaszeánsz – Ha különleges élményre vágysz!http://www.life.hu/elmeny/20160218-a-szaunaprogram-kulonleges-elmenyt-nyujt.htmlA hagyományos szaunázásnál sokkal intenzívebb élményt nyújt a szaunaprogram, amit szakképzett szaunamesterek vezetnek le. A 15 perces szeánsz olyan impulzusokkal tölt fel, amitől új emberként fogsz kilépni a kabinból. Élmény--Íme, napjaink legextrémebb intim beavatkozásai: Te hallottál már G-pont töltésről?http://www.life.hu/elmeny/20151002-a-legextremebb-intim-beavatkozasok.htmlA mellnagyobbítás és az ajakfeltöltés napjainkban már teljesen megszokott, sőt a fenékimplantátum és a bikinihíd hallatán sem vonjuk fel kérdőn a szemöldökünket, a plasztikai kezelések palettája azonban folyamatosan új színekkel gazdagodik. Élmény--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.