Félelem, reszketés vagy éppen adrenalinmámor – A világ legextrémebb vidámparkjai

adrenalin szülő extrém hullámvasút család élmény Vidámpark gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Adrenalin a gyerekeknek, rettegés a szülőknek – a világ legextrémebb vidámparkjaiban garantáltan életre szóló élményekben lesz részük a látogatóknak. Az alábbiakban összegyűjtöttük a kedvenceinket, te melyiket mernéd kipróbálni? 

Phantasialand – Németország

A Brühlben található Phantasialand több mint 28 hektáron kínál az idelátogatóknak mókát, kacagást, no meg halálfélelmet! A park egyik legextrémebb óriáshintája Talocan névre hallgat, az alábbi videó megnézése közben pedig nekünk konkrétan a hideg futkosott a hátunkon. Nem elég az egyébként is félelmetes felfüggesztés, az élmény fokozásáért a hinta alatt felváltva tör ki a tűz- és vízsugár.

Stratosphere Tower – Egyesült Államok

A Las Vegasban található vidámpark minden bizonnyal az egyik legelképesztőbb az egész világon. A parkot a Stratosphere szállodához tartozó 350 méter magas torony tetejére építették. A vidámpark mellett a toronyban egy forgó étterem is található, ami szintén rendkívül látványos: óránként körbefordul, ezzel gyönyörű panorámát kínálva a vendégeknek. Az extrém játékok kipróbálása csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Ferrari World – Egyesült Arab Emírségek

Ha imádod a Forma-1-et, akkor egyszer az életedben ide mindenképpen el kell látogatnod! Az Abu-Dzabiban található, 200 ezer négyzetméteres Ferrari World a Ferrari sportautómárka köré épül, a leghíresebb látványossága pedig a Formula Rossa, a világ leggyorsabb hullámvasútja. A kocsik a 100 km/óra sebességet két másodperc alatt érik el, újabb két másodperc múlva pedig a csúcssebességet, a 240 km/órát. Ehhez olyan, a repülőgép-hordozó anyahajókon is megtalálható, közel 21 ezer lóerős hidraulikus kilövőberendezést használnak, amely elég lendületet ad a gyorsuláshoz. Mindeközben pedig a kocsikban ülőkre 1,7 g gyorsulási erő hat.

Alton Towers – Anglia

Az Alton Towers, Európa egyik legnépszerűbb vidámparkja nem a szokásos, rózsaszín álomvilágot adja az idelátogatóknak. Sokkal inkább misztikus és hátborzongató, de éppen ez a különleges miliő adja a varázsát. Az itt található Smiler nevű hullámvasút egyébként Guinness-rekordernek számít, ez ugyanis a világ legtöbb hurokkal rendelkező hullámvasútja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.