A legkalandosabb vakációk, a legextrémebb élmények

Forrás: Youtube -
Vakáció extrém utazás élmény nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vízparton sütkérezni bárki tud, a városnézéshez túl meleg van. Ha így gondolod, akkor bizony hozzád szólunk. Eláruljuk, hogyan tudsz egy igazán kalandos nyaralást szervezni.

Vadvízre fel!

Óriási hegyek lábánál, a vadvízen minden kalandvágyó részt vehet élete egyik legnagyobb sportélményében, miközben a természetet is csodálja. Raftingolni szenzációsan jó dolog, ráadásul izgalmas is: a kettő-, négy- vagy többszemélyes, általában ovális gumihajóval a gyors folyású, kanyargós folyón evezni nagyon izgalmas. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a szomszédos országokban számtalan hely akad, ahol a raftingolást nagyon fogod élvezni.

Forrás: Youtube

A Magyarországhoz legközelebb eső raftingterep Ausztriában található. A Salza folyón kezdők és haladók is evezhetnek, természetesen profi túravezetőkkel.

Ha Szlovéniába mennél, a smaragdzöld Socát javasoljuk, ami Európa egyik legszebb folyója, 3-4-es szintűre ítélik a nehézségi skálán.

A Soca folyó Forrás: Dreamstime

A szlovák Dunacsúnyt, azaz Cunovót a raftingolók Mekkájának is nevezik. Négyes szintű vize igazi kihívást jelent, inkább haladóknak ajánlott.

Űrrepülés – Már nem csak álom

Már gyerekkorod óta arról álmodoztál, hogy űrhajós lehess? Meglepően hangzik, de kipróbálhatod a nagyon extrém élményt. Utazási irodák alapos orvosi vizsgálat után megszervezik számodra a földöntúli élményt. A repülés előtt az utazóknak edzésprogramon kell részt venniük, ahol szimulátorokkal készülnek fel a kalandra.

Illusztráció a curacaói űrrepülőről Forrás: Youtube

Az űrrepülő a curacaói kifutóról indul, extra gyorsan és meredeken száll fel. Néhány pillanat alatt eléri a hangsebességet, és gyorsabban suhan, mint egy golyó. A hosszú felkészülési idő után nagyjából két-három óráig tart a mesés élmény, de annál emlékezetesebb.

Gyalogold végig Izlandot!

Sok világjárónak felcsillant a szeme, amikor az egyik ismert fapados légitársaság bejelentette, hogy mostantól átszállás nélkül, olcsón el lehet jutni Izlandra. A nem mindennapi úti cél rengeteg csodás látnivalóval várja a sarki fényre vágyókat. Az országban számos túraútvonal található, amelyek mentén menedékházakban, turistaházakban bárki megszállhat. A gejzírek, festői kanyontúrák és hegyi séták után megpihenhetsz a geotermikus fürdőkben, lazíthatsz a gőzben. Sokan kifejezetten ezek miatt rajonganak Izlandért.

Gyönyörű izlandi táj Forrás: Dreamstime

Több utazási iroda is kínál szervezett utakat, de ha inkább saját magad terveznéd meg az útvonalad, néhány óra utánajárással könnyen szuper tervet állíthatsz össze.

Zarándokolj a leghíresebb úton!

Nem a szokásos nyaralási élményt adja, de rendkívüli módon kikapcsol az El Camino zarándokút.

Az El Camino jele a fésűkagyló, másik nevén Szent Jakab-kagyló Forrás: Dreamstime

A Szent Jakab-úton sétálva csak magaddal és a csodás tájjal foglalkozol, semmi más nem viszi el a figyelmedet. Az út célja elérni Galícia tartomány fővárosába, Santiago de Compostelába.

Santiago de Compostela székesegyháza Forrás: Dreamstime

Az útvonal más kegyhelyek mellett is elhalad, és mivel évtizedek óta egyre többen határozzák el, hogy végigsétálják, ismeretségekre is szert tehetsz, ha megunnád a gondolkodós, csendes vándorlást.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.