A legkalandosabb vakációk, a legextrémebb élmények

Forrás: Youtube -
Vakáció extrém utazás élmény nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vízparton sütkérezni bárki tud, a városnézéshez túl meleg van. Ha így gondolod, akkor bizony hozzád szólunk. Eláruljuk, hogyan tudsz egy igazán kalandos nyaralást szervezni.

Vadvízre fel!

Óriási hegyek lábánál, a vadvízen minden kalandvágyó részt vehet élete egyik legnagyobb sportélményében, miközben a természetet is csodálja. Raftingolni szenzációsan jó dolog, ráadásul izgalmas is: a kettő-, négy- vagy többszemélyes, általában ovális gumihajóval a gyors folyású, kanyargós folyón evezni nagyon izgalmas. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a szomszédos országokban számtalan hely akad, ahol a raftingolást nagyon fogod élvezni.

Forrás: Youtube

A Magyarországhoz legközelebb eső raftingterep Ausztriában található. A Salza folyón kezdők és haladók is evezhetnek, természetesen profi túravezetőkkel.

Ha Szlovéniába mennél, a smaragdzöld Socát javasoljuk, ami Európa egyik legszebb folyója, 3-4-es szintűre ítélik a nehézségi skálán.

A Soca folyó Forrás: Dreamstime

A szlovák Dunacsúnyt, azaz Cunovót a raftingolók Mekkájának is nevezik. Négyes szintű vize igazi kihívást jelent, inkább haladóknak ajánlott.

Űrrepülés – Már nem csak álom

Már gyerekkorod óta arról álmodoztál, hogy űrhajós lehess? Meglepően hangzik, de kipróbálhatod a nagyon extrém élményt. Utazási irodák alapos orvosi vizsgálat után megszervezik számodra a földöntúli élményt. A repülés előtt az utazóknak edzésprogramon kell részt venniük, ahol szimulátorokkal készülnek fel a kalandra.

Illusztráció a curacaói űrrepülőről Forrás: Youtube

Az űrrepülő a curacaói kifutóról indul, extra gyorsan és meredeken száll fel. Néhány pillanat alatt eléri a hangsebességet, és gyorsabban suhan, mint egy golyó. A hosszú felkészülési idő után nagyjából két-három óráig tart a mesés élmény, de annál emlékezetesebb.

Gyalogold végig Izlandot!

Sok világjárónak felcsillant a szeme, amikor az egyik ismert fapados légitársaság bejelentette, hogy mostantól átszállás nélkül, olcsón el lehet jutni Izlandra. A nem mindennapi úti cél rengeteg csodás látnivalóval várja a sarki fényre vágyókat. Az országban számos túraútvonal található, amelyek mentén menedékházakban, turistaházakban bárki megszállhat. A gejzírek, festői kanyontúrák és hegyi séták után megpihenhetsz a geotermikus fürdőkben, lazíthatsz a gőzben. Sokan kifejezetten ezek miatt rajonganak Izlandért.

Gyönyörű izlandi táj Forrás: Dreamstime

Több utazási iroda is kínál szervezett utakat, de ha inkább saját magad terveznéd meg az útvonalad, néhány óra utánajárással könnyen szuper tervet állíthatsz össze.

Zarándokolj a leghíresebb úton!

Nem a szokásos nyaralási élményt adja, de rendkívüli módon kikapcsol az El Camino zarándokút.

Az El Camino jele a fésűkagyló, másik nevén Szent Jakab-kagyló Forrás: Dreamstime

A Szent Jakab-úton sétálva csak magaddal és a csodás tájjal foglalkozol, semmi más nem viszi el a figyelmedet. Az út célja elérni Galícia tartomány fővárosába, Santiago de Compostelába.

Santiago de Compostela székesegyháza Forrás: Dreamstime

Az útvonal más kegyhelyek mellett is elhalad, és mivel évtizedek óta egyre többen határozzák el, hogy végigsétálják, ismeretségekre is szert tehetsz, ha megunnád a gondolkodós, csendes vándorlást.

Támogatott tartalom

Azok a fura franciák - Szokások és hagyományokhttp://www.life.hu/elmeny/20160420-franciaorszag-extrem-szokasi-furcsasagok.html"Ahány ház, annyi szokás" - szokták mondani. És milyen igaz! Minden háznak és minden nemzetnek megvannak a maga sajátos szokásai, amikre jobb felkészülni, mielőtt az országba látogatsz. Az alábbi furcsaságokra mindenképpen érdemes számítanod, ha Franciaországba tévedsz. Élmény--A világ öt legfurább Guinness-rekordjahttp://www.life.hu/elmeny/20160415-furcsa-extrem-guinness-rekordok.htmlVannak emberek - no meg állatok -, akik a legbizarrabb dolgoktól sem riadnak vissza a hírnév érdekében. Íme, öt meglepően fura Guinness-rekord. ÉlményOrigoHa újfajta színházi élményre vágysz: Extrém előadások kísérletező kedvűeknekhttp://www.life.hu/elmeny/20160414-ha-ujfajta-szinhazi-elmenyekre-vagysz-kulonleges-szinhazi-eloadasok.htmlSzínészek a színpadon, nézők a nézőtéren, taps, felvonás, minden a jól megszokott rend szerint - ilyen egy átlagos színházi előadás. A következőkben azonban egyáltalán nem átlagos performanszokról lesz szó: jöjjenek, a lovak, az improvizáció, no meg a privát produkciók! Élmény--Félelem, reszketés vagy éppen adrenalinmámor – A világ legextrémebb vidámparkjaihttp://www.life.hu/elmeny/20160401-a-vilag-legextremebb-vidamparkjai.htmlAdrenalin a gyerekeknek, rettegés a szülőknek – a világ legextrémebb vidámparkjaiban garantáltan életre szóló élményekben lesz részük a látogatóknak. Az alábbiakban összegyűjtöttük a kedvenceinket, te melyiket mernéd kipróbálni? Élmény--A leghangulatosabb skyteraszok a világonhttp://www.life.hu/elmeny/20160426-a-leghangulatosabb-skyteraszok-a-vilagon-bangkok-new-york-london-shanghai.htmlA lenyűgöző panorámák a legnagyobb városok felett. Ugyan ki ne vágyna arra, hogy egyszer Bangkok vagy New York tetején koktélozgasson? Élmény--Guminős úszás és biciklis búvárkodás - A legértelmetlenebb extrém sportokhttp://www.life.hu/elmeny/20160424-a-guminos-uszas-a-viz-alatti-biciklizes-es-az-alvoverseny-a-legertelmetlenebb-extremsport.htmlHogy mennyi értelmetlen extrém sportot találtak már fel a nagyvilágban? Rengeteget! De most csak nézzük a három legsokkolóbbat. Élmény--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.