Burattinó bábszínház palacsinta traktor Balogh Tamás Dió együttes Vasvári Pál Múzeum agrárgép augusztus 20.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai napig használt matuzsálemi mezőgazdasági gépeket tekinthetnek meg az érdeklődők az agrárgépek augusztus 20-án második alkalommal megrendezendő találkozóján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban.

A különböző traktorok, aratógépék és cséplőgépek már a reggeli órákban birtokba veszik a Tisza-parti kisváros utcáit látványos felvonulás keretében - tájékoztatta Balogh Tamás, a Vasvári Pál Múzeum sajtóreferense kedden az MTI-t.

A mezőgazdasági gépek rendőri felvezetéssel vonulnak végig a belváros utcáin, majd visszaérkeznek a rendezvény helyszínére, az egyházerdő melletti vásártérre, ahol a szakértő zsűri előtt "mutatkoznak be". A kiállított gépekre egyébként bárki felülhet, aki pedig nem szereti a több száz lóerőt, lóra pattanhat, és lovagolhat a helyi lovas egyesület segítségével.

Lesz népi ételek kóstolója, sörsátor, játszóház gyerekeknek, szalmalabirintus és baranta - hagyományos harcművészeti stílus - bemutató. Az érdeklődők kipróbálhatják a kenyérkészítés fortélyait és megízlelhetik a kemencében sült újkenyeret és kenyérlángost is.

A program ideje alatt ingyenes lovas taxi közlekedik a rendezvény helyszíne és a Vasvári Pál Múzeum között, ahol a kiállítások - a nemzeti ünnep alkalmából - ingyenesen tekinthetők meg. A rendezvény a délutáni eredményhirdetés után 17 órakor felvonulással zárul.

A géptalálkozót megelőző napon, augusztus 19-én rendezi meg a városi múzeum a nagy játéknapot. A nyári szünidőt búcsúztató programsorozat középpontjában idén a papír áll: a rendezvény napján nyílik meg a Langaméta óvodai szakmai munkaközösség új időszaki kiállítása Játékok papírból címmel. A programok között szerepel többek között papírjátékok készítése, játszóház és arcfestés, kora este pedig a Burattinó Bábszínház, a Dió Együttes és a helyi zumba csoport lép fel a Szentmihály téren. A közönséget emellett 2012 darab palacsintával várják a szervezők, a napot pedig utcabál zárja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.