Agyagevés és társaik! Ezek a legrosszabb celebdiéták, amiket messze kerülj el!

Forrás: AFP/Robyn Beck -
agyag paleo-diéta diéta agyagevés káros celeb fogyókúra vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összeszedtük a lehető legegészségtelenebb hollywoodi diétákat, amelyekkel nemcsak, hogy nem fogyhatsz, de még károsak is lehetnek.

Közelednek az ünnepek, ilyenkor mindenki lázasan kezd neki a fogyókúráknak, hogy még a hatalmas családi majszolások előtt leadjon pár kilót. Vannak viszont olyan diéták, amiket jobb elkerülni. Napjaink legrosszabb öt diétáját a Life.hu is kivesézte már ITT. Most pedig essen szó azokról az agyonreklámozott fogyókúrákról, amelyekre a hollywoodi sztárok esküsznek, pedig még veszélyesek is lehetnek az egészségünkre.

Megan Fox Forrás: AFP/Robyn Beck

Az idei évben az egyik legrosszabb minősítést a paleo diéta kapta - számol be a Daily Mail. Lelkes követői közé tartozik Matthew McConaughey és a gyönyörű Megan Fox is. A diéta szerint úgy kéne étkeznünk, mint kőkori őseinknek és el kéne kerülnünk a „modern ételeket", mint például a kenyeret, tésztát, gabonát, tejtermékeket. Viszont ha nem fogyasztunk elegendő tejterméket, akkor veszélyesen alacsony lesz a kalciumszintünk és elgyengülnek a csontjaink.

Az egyik legfurcsábban hangzó fogyókúra a listán az agyagevés. Vannak emberek, például Zoe Kravitz és Elle Macpherson, akik képesek napi egy kanál agyagot (igen, jól látod!) lenyelni annak a reményében, hogy ezzel formában tartják és méregtelenítik a testüket. A bizarr valóság ezzel szemben, hogy nemcsak nem segít fogyni, de komoly problémákat is okoz, például székrekedést vagy arzénmérgezést.

A soron következő vegán diétáról valószínűleg mindenki hallott már, vagy akár ki is próbálta, akárcsak a pop királynője, Beyoncé is. A diéta során csak növényi eredetű táplálékot szabad fogyasztani, ennek egy továbbfejlesztett változata, hogy a diétát csak este 6 óra előtt kell követni, utána pedig szabad a vásár. Ez pedig könnyen a visszájára fordulhat, és arra késztethet minket, hogy 6 óra után vegyük magunkhoz a magas kalóriatartalmú és telített zsírokkal teli, sós ételeket.

Közhely, de igaz, hogy a legfontosabb a mennyiség és persze a sportolás. Ha mégis új diétába fognál, légy nagyon körültekintő és tájékozódj róla alaposan!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.