Nem csupán városi legenda: a párkapcsolat hizlal

Forrás: Dreamstime -
párkapcsolat hízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy átlagos pár kapcsolata első hét évében kb. 6,5 kilogrammot hízik, főként a komfortzónának számító harmadik év után szalad meg a mérleg. Amikor a nő hízni kezd, az esetek felében a férfire is gyorsan felszaladnak a kilók.

Egy friss kutatás szerint nem csupán városi legenda, hogy a párkapcsolat hatására hízik az ember, átlagosan évi 1,8 kilóval mutat többet a mérleg azok alatt, akik boldog szerelemben élnek. Érdekes módon azonban nem a mézeshetek fázisában gömbölyödnek a párok – ebben az időszakban csupán 18 százalék számolt be extra kilókról -, hanem a harmadik évtől kezdődik a súlygyarapodás.

A párok kétharmada (62 százalék) közösen hízik: ez azt jelenti, hogy az egyik fél hízni kezd, és a másik átveszi a rossz szokásait, és onnantól egyszerre gyarapodnak. Csábító ugyanis a korábbi könnyű saláta-vacsorákat steakre és nehéz vörösborokra cserélni. A megkérdezett nők több mint fele (54 százalék) állítja, hogy azért kezdett hízni, mert a párja is elhagyta magát, míg a férfiak 28 százaléka számolt be erről.

Forrás: Dreamstime

Kiderült az is, hogy a párok nem csak együtt híznak, de fogyni is közösen szoktak, ha végre rászánják magukat. A megkérdezettek több mint 56 százaléka közösen kezdett diétázni és mozogni, amikor úgy döntöttek, hogy elég volt a plusz kilókból. A kutatás szerint a változás oka az, hogy a szerelmes emberek a komfortzónában úgy érzik, hogy nyugodtan elengedhetik magukat, ezért aztán hízni kezdenek.

Katus Attila napi tippjei az egészségért – 69.naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160609-katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-69-nap.htmlSzeretnél egészségesen étkezni és sportolni, hogy fitt és életerős legyél? Szeretnél jó alakot és tónusos izmokat? Fogadd meg Katus Attila napi tippjeit, és indulj el az életmódváltás útján. Ez Zsír!--Előítéletek és tévhitek hálójában: a zsírok és olajok szerepe az étkezésbenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160608-zsirok-es-olajok-szerepe-a-kiegyensulyozott-taplalkozasban.htmlElőítéletek és fenntartások? Információhiány vagy épp túl sok információ a zsírokról és olajokról? Mért fontos, hogy tisztában legyünk mindezzel? A zsírok elengedhetetlen részét képezik a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, ugyanakkor sokan az elhízás és betegségek okozójának tekintik. Ez Zsír!--Goldie Hawn alakja 70 évesen is szuper - így fest fürdőruciban!http://www.life.hu/ez-zsir/20160617-goldie-hawn-szineszno-alakja-70-evesen-is-nagyon-jo-igy-fest-az-oceannal.htmlGoldie Hawn színésznőn látszik, hogy élvezi az életet, és nem rest 70 évesen is fürdőruhába bújni. Ez Zsír!--Íme, a tökéletes fenék, amiért mindenki megőrül a netenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160617-ime-liza-parker-tokeletes-feneke-amiert-mindenki-megorul-a-neten.htmlKemény munkával érte el a 29 éves lány, hogy mindenki által irigyelt hátsója legyen, de hiába van most tökéletesen kerek popsija, a rosszindulatú emberek így is betámadták. Ez Zsír!Origo„Úgy nézek ki, mint egy szörny” - 114 kilót fogyott, de undorodik magától a nőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160617-114-kilot-fogyott-a-42-eves-egyedulallo-angol-sharon-faint-most-viszont-undorodik-a-testetol.htmlAz angol nőt különösképpen soha nem érdekelte a túlsúlya, de kénytelen volt alávetnie magát egy gyomorszűkítő műtétnek, mert anélkül nem élhetett volna teljes életet. Azonban hiába fogyott le, most még jobban undorodik magától. Ez Zsír!OrigoKatus Attila megmutatta, milyen csuda hajlékonyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160615-katus-attila-fitnesz-edzo-egy-jogaoran-megmutatta-milyen-hajlekony.htmlAz ismert fitneszedző számtalan sportágban jártas, ezért azonnal igent mondott, amikor meginvitáltam egy jógaórámra. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.